Οι εξαντλητικές ώρες δουλειάς και η καθιστική εργασία στο γραφείο δημιουργούν ενοχλήσεις και πόνους στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Ο συχνότερος πόνος που ταλαιπωρεί τους περισσότερους ανθρώπους είναι αυτός της μέσης. Οι πόνοι στη μέση επηρεάζουν τη στάση του σώματος, αλλά και τα γύρω σημεία όπως ολόκληρη την πλάτη και τους ώμους.

Η ανακούφιση από τις ενοχλήσεις έρχεται μέσα από μερικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε ακόμη και με τη βοήθεια μια καρέκλας. Ακόμη κι αν είστε στο γραφείο, μπορείτε εύκολα και γρήγορα να αφιερώσετε μόλις μερικά λεπτά για να βοηθήσετε τη μέση σας να βελτιωθεί. Θα νιώσετε κατευθείαν καλύτερα.

Πρόκειται για ασκήσεις που έχουν μορφή διάτασης και χωρίζονται σε τρία διαφορετικά σημεία. Αφετηρία των ασκήσεων είναι η μέση, στη συνέχεια προστίθεται και η περιοχή του αυχένα και του λαιμού, καταλήγοντας στους ώμους.

Ξεκινήστε τεντώνοντας το ένα χέρι και κρατήστε το με το άλλο ακριβώς πάνω από το κεφάλι σας. Συνεχίζεστε σχηματίζοντας νοητά μικρούς κύκλους στο ταβάνι με το χέρι σας, ωθώντας ολόκληρη την κίνηση από τη μέση σας.

Συνεχίστε, χαμηλώνοντας αργά το κεφάλι και τα μάτια σας όσο σέρνετε την κοιλιά σας και τραβάτε τη μέση σας προς τα πίσω. Σπρώξτε τη μέση σας μπροστά, όσο σηκώνετε το κεφάλι σας και τα μάτια σας ψηλά. Επαναλάβετε τις κινήσεις μερικές φορές. Η συγκεκριμένη άσκηση θα μπορούσε να θεωρηθεί μια παραλλαγή της στάσης της γάτας που κάνουν στη γιόγκα, αλλά σε καθιστή εκδοχή.

Αγκαλιάστε απαλά τους ώμους σας και σιγά σιγά γυρίστε το στέρνο σας από τη μια πλευρά και μετά σιγά σιγά από την άλλη. Δώστε έμφαση στις αναπνοές και φροντίστε να εισπνέετε όταν ξεκινάτε τη στροφή του στήθους και εκπνεύστε όταν επιστρέψετε στην αρχική σας θέση. Ακολουθείστε το ίδιο μοτίβο στην αναπνοή σας και για την άλλη πλευρά.

Απλές και γρήγορες ασκήσεις μπορούν να βελτιώσουν αρκετά τους πόνους, τις ενοχλήσεις και τα τραβήγματα που βασανίζουν την περιοχή της μέσης, αρκεί να αφιερώσετε λίγα μόλις λεπτά από το χρόνο σας.