«Οι εκλογές είναι μονόδρομος και απαίτηση της κοινωνίας και η μόνη διαδικασία που παράγει άμεσα πολιτικό αποτέλεσμα» υποστηρίζει, ο γραμματέας Π.Ε. της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ερωτηθείς εάν θα συνέφερε τη ΝΔ να γίνουν εκλογές μέσα στο 2018 με ανοικτά θέματα μείζονος σημασίας, ο κ. Αυγενάκης απαντά στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων,  ότι το θέμα είναι τι συμφέρει την κοινωνία και τη χώρα, προσθέτοντας πως «η χώρα χρειάζεται μια τολμηρή αναπτυξιακή πολιτική και ο κ. Τσίπρας έχει αποδείξει ότι αυτό δεν μπορεί να το κάνει».

Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup, ο γραμματέας της ΝΔ εκτιμά ότι «το «πανηγυρικό» Eurogroup δεν έδειξε ούτε καθαρή, ούτε έξοδο» και σημειώνει ότι «μόνο η ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί την επιστροφή στην ανάπτυξη και την οριστική έξοδο από την κρίση».

Μιλώντας για τη συμφωνία των Πρεσπών, δηλώνει ότι «η ΝΔ δεν ψηφίζει αυτή την συμφωνία ούτε σε αυτή ούτε στην επόμενη Βουλή» και προσθέτει: «Εάν η συμφωνία έχει κυρωθεί από την ελληνική Βουλή τα περιθώρια ελιγμών τα οποία έχουμε στη συνέχεια είναι εξαιρετικά στενά».

Για «τα σχέδια αποσταθεροποίησης» τα οποία κυβερνητικοί κύκλοι καταλογίζουν στη ΝΔ ο γραμματέας του κόμματος απαντά: «Στο Μαξίμου βλέπουν παντού συνωμότες και εχθρούς. Το τέλος τους πλησιάζει και είναι αδύνατον να το αποδεχτούν». «Ήρθαν με τη θεωρία των παιγνίων και φεύγουν με τη θεωρία του χάους» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης, κατηγορώντας για νέα βάρη και τετελεσμένα.

Τέλος, ερωτηθείς για την πρόσφατη διαγραφή του προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου από τη ΝΔ, ο Λευτέρης Αυγενάκης δηλώνει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ: «Ο κ. Μίχαλος με τις θέσεις που έχει διατυπώσει επανειλημμένως όλο το τελευταίο διάστημα έθεσε ο ίδιος εαυτόν εκτός ΝΔ».