Η ομορφιά απαιτεί ξεκούραση, ύπνο, ενυδάτωση, αλλά και… μάσκες! Κάποιες από αυτές μπορείτε να τις φτιάξετε και μόνη σας στο σπίτι με υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας, όπως μέλι, γάλα, γιαούρτι, λεμόνι, αγγουράκια και αβοκάντο αλλά και σόδα.Ειδικότερα:

Για να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας μπορείτε να απλώσετε στο πρόσωπό σας μέλι. Αφήστε το για 10 λεπτάκαι μετά αφαιρέστε το με κρύο νερό.

Για να επιτύχετε το ίδιο αποτέλεσμα μπορείτε να αναμίξετε μέλι και γιαούρτι (κατά προτίμηση παχύ).

Το γιαούρτι (πάντα παχύ) μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και μόνο του. Θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα.

Ενυδάτωση προσφέρει και το μίγμα από 1/2 αγγούρι, που θα έχετε πολτοποιήσει στο μπλέντερ, με 1/2 κεσέ γιαούρτι, το οποίο θα το αφήσετε επίσης για 10 λεπτά.

Για να μαλακώσετε την επιδερμίδα σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα. Ταμπονάρετε το πρόσωπό σας με λίγο γάλα για 10 λεπτά.

Θαυματουργό είναι και το λεμόνι. Βάλτεφρέσκο χυμό λεμονιού σε ένα κομμάτι βαμβάκι και εφαρμόστε στο πρόσωπό σας πριν πάτε για ύπνο. Η επιδερμίδα σας θα γίνει πιο φωτεινή.

Επίσης, μπορείτε φτιάξετε μια μάσκα με λίγο κουρκουμά (1/2 κουταλάκι γλυκού), που έχει και συσφικτική δράση και μέλι. Στο μίγμα μπορείτε να προσθέσετε και μερικές σταγόνες λεμόνι.

Για σύσφιξη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το μίγμα από 1 ασπράδι αυγού και μια κουταλιά λάδι, το οποίο θα αφήσετε στο πρόσωπο έως ότου στεγνώσει. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

Για να καθαρίσετε το πρόσωπό σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χυμό ενός λεμονιού με μια κουταλιά της σούπας μέλι. Απλώστε το μίγμα στο πρόσωπο για 5 λεπτά και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

Το ίδιο αποτέλεσμα προκαλεί και η μίξη σόδας (1/2κουταλιού γλυκού) με λίγες σταγόνες λεμόνι. Μην το αφήσετε πολύ ώρα.

Για έξτρα λάμψη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αβοκάντο το οποίο έχει αντιφλεγμονώδη δράση και βιταμίνη C.

Για ακόμη περισσότερη ενυδάτωση και λάμψη, βάλτε 2 κουταλιές φρέσκο γάλα (πλήρες) σε ένα μπολ μαζί με 2 κουταλιές της σούπας μέλι. Αφήστε το για 10λεπτά και μετά ξεβγάλτε το με χλιαρό νερό.

Να θυμάστε ότι η ιδανική στιγμή για να βάλεις τις μάσκες είναι μετά το ντους, πρωί ή βράδυ, οπότε ο ατμός βοηθά να ανοίξουν οι πόροι και να φύγουν τυχόν ακαθαρσίες και νεκρά κύτταρα. Καλό είναι να μην κάνετε όλες τις μάσκες μαζί,αλλά ανάλογα με τις ανάγκες τις επιδερμίδας σας. Επίσης, να μην ξεχνάτε να φοράτε το αντιηλιακό σας.