Θέλεις να απολαύσεις τη σχέση σου με τον άνθρωπο της ζωής σου και η ζήλια σου δε σε αφήνει. Νομίζεις ότι παντού υπάρχουν εχθροί. Δε θες να βγαίνει με τους φίλους του γιατί νομίζεις ότι τον παρασέρνουν. Κάθε φορά που βγαίνετε έξω μαζί κοιτάς με μισό μάτι όποιο θηλυκό περάσει δίπλα του.

Η ζήλια σου χτυπάει κόκκινο και ο εκνευρισμός που προκαλεί και στους δυο σας γίνεται η αιτία να τσακώνεστε ασταμάτητα, όλη μέρα, όπου βρεθείτε κι όπου σταθείτε.

Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου και δώσε τέλος στην αφόρητη κατάσταση που δημιουργεί η ζήλια στη σχέση σου.

Το βασικότερο πρόβλημα των γυναικών που ζηλεύουν είναι ότι δεν το αντιλαμβάνονται. Η ζήλια είναι ένα ύπουλο «τερατάκι» που μέρα με τη μέρα τρυπώνει όλο και πιο βαθιά. Για να μπορέσεις να του βάλεις ένα στοπ, πρέπει να έχεις αυτογνωσία, κι αν δεν έχεις, να τη βρεις. Κατανόησε και παραδέξου ότι ζηλεύεις. Συγχαρητήρια έκανες το πρώτο βήμα!

Μίλησε με το σύντροφο σου για τα συναισθήματα του και κυρίως γιατί νιώθεις ζήλια. Μια συζήτηση μαζί του ίσως σε καθησυχάσει και σε βοηθήσει να αντιληφθείς πως η ζήλια είναι μονάχα ένα παιχνίδι μυαλού που σχετίζεται με την πραγματικότητα. Η αγωνία σου για την ώρα που γύρισε στο σπίτι, με ποιον ήταν και τι έκανε θα γίνουν καπνός.

Δείξε εμπιστοσύνη στο σύντροφο σου. Ο λόγος που η ζήλια γίνεται το «τυράκι» των τσακωμών ενός ζευγαριού είναι ότι ο σύντροφος σου νιώθει αδικημένος. Η εμπιστοσύνη άλλωστε είναι ένα από τα βασικότερα θεμέλια μιας σχέσης, που αν δεν υπάρχει τα λιθαράκια της γκρεμίζονται ένα-ένα.

Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους. Η ζήλια πηγάζει από την ανασφάλεια που νιώθει ο κάθε άνθρωπος. Αν δε νιώθεις καλά με τον εαυτό σου και ψάχνεις συνεχώς να βρεις τα αρνητικά σου σε συνάρτηση με τα χίλια καλά χαρακτηριστικά που εντοπίζεις στους άλλους, τότε η ζήλια θα σου χτυπήσει σίγουρα την πόρτα. Χτίσε την αυτοπεποίθηση σου και στάσου γερά στα πόδια σου.

Θέσε ένα όριο στη φαντασία σου. Όταν ανοίγουμε το παραθυράκι της φαντασίας, μπορεί να αντικρίσουμε απίστευτα πράγματα. Μη δώσεις χώρο σε αρνητικές σκέψεις που θα απεικονίζουν το σύντροφο σου σε καταστάσεις που θα σε στενοχωρήσουν και θα σε κάνουν «τούρμπο».

Η ζήλια μπορεί να αντιμετωπιστεί, αρκεί να μη της δώσεις έδαφος και να μη ξεπεράσεις τα όρια. Δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς!