Είσαι πανευτυχής στη σχέση σου, μέχρι που ξεκινούν οι πρώτοι καβγάδες και η ανασφάλειά σου χτυπάει κόκκινο. Αρχίζεις να αγχώνεσαι και να φοβάσαι μήπως υπάρξει πρόωρο τέλος στη σχέση σου. Μη φοβάσαι όμως, υπάρχουν τρόποι για να σώσεις την κατάσταση και τα προβλήματα να γίνουν μια κακή ανάμνηση του παρελθόντος που τόσο εσύ, όσο και ο σύντροφος σου θέλετε να ξεχάσετε.

Οι περισσότεροι άνθρωποι ναι μεν θέλουμε να έχουμε μερικά κοινά χαρακτηριστικά με το σύντροφο μας, αλλά όχι να είμαστε και ίδιοι μεταξύ μας. Άλλωστε, όπως λέει κι ο λαός «τα ετερώνυμα έλκονται». Βέβαια, οι διαφορές σας μπορούν να γίνουν εύκολα πηγή συγκρούσεων, μη ξεχνάτε όμως πως το παν σε μια υγιή σχέση είναι η επικοινωνία του ζευγαριού. Συζητήστε και προσπαθήστε να κατανοήσετε και να σεβαστείτε από κοινού τις μεταξύ σας διαφορές, και γιατί όχι να τις αγαπήσετε στο τέλος.

Ενα μεγάλο λάθος που κάνουν οι γυναίκες κυρίως, είναι ότι περιμένουν ο σύντροφός τους να καταλάβει γιατί έχουν νεύρα και τι μπορεί να τις απασχολεί. Αν μάλιστα ενδιαφερθούν και τις ρωτήσουν για να μάθουν τι έχουν, δεν είναι καθόλου απίθανο να λάβουν τη γνωστή σε όλους μας απάντηση «τίποτα».Αφήστε τα καπρίτσια στην άκρη και όπως είπαμε μη ξεχνάτε την επικοινωνία. Αν κάτι σας προβληματίζει, μη διστάσετε να το συζητήσετε με το σύντροφό σας. Κανένα πρόβλημα δε μπορεί να λυθεί χωρίς συζήτηση, γι’ αυτό μιλήστε!

Μη ξεχνάτε πως το σεξ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε μια σχέση. Η χημεία δυο ανθρώπων είναι κάτι που φαίνεται από την αρχή, ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχει σεβασμός. Αν νιώθετε ότι πρέπει να θέσετε κάποια όρια στη σεξουαλική σας ζωή, τότε κάντε το και δείξτε κατανόηση, χωρίς να κατακρίνετε το σύντροφό σας. Έτσι, το ερωτικό παιχνίδι θα συνεχίσει να είναι απολαυστικό και για τους δυο σας.

Πόσα σπίτια έχουν κλείσει εξαιτίας της οικογένειας ενός ζευγαριού; Πολλά. Προσπαθήστε να κρατήσετε τις οικογένειες έξω από την προσωπική σας σχέση, σε φυσιολογικά πλαίσια. Έτσι, θα αποφύγετε τα κακεντρεχή σχόλια και τις παρεμβάσεις τους στην προσωπική σας ζωή και θα είστε όλοι μια χαρά. Μακριά κι αγαπημένοι που λέμε.

Εχουμε την τάση να προσπαθούμε να αλλάξουμε το σύντροφο μας, όταν ανακαλύπτουμε χαρακτηριστικά που δε μας αρέσουν ή όταν επεμβαίνει η ρουτίνα στη σχέση μας. Μη ξεχνάτε όμως, πως ξεκινήσατε αυτή τη σχέση μαζί γιατί είδατε κάτι ξεχωριστό σε αυτόν τον άνθρωπο. Σταματήστε λοιπόν τις μάταιες προσπάθειες και θυμηθείτε τι αγαπήσατε σ’ αυτόν. Μπορείτε μάλιστα να θέτετε μια ερώτηση καθημερινά στον εαυτό σας σχετικά με το τι θαυμάζετε ή τι λατρεύετε στο πρόσωπο του συντρόφου, κι αμέσως κάθε κακή σκέψη θα φύγει από το μυαλό σας.

Οι πραγματικές σχέσεις θέλουν προσπάθεια, υπομονή κι επιμονή, γι’ αυτό αν αγαπάτε ο ένας τον άλλο, αξίζει να προσπαθήσετε να διαφυλάξετε τις αναμνήσεις και τις στιγμές που έχετε ζήσει μαζί.