Δεν λέμε να βάζετε ξυπνητήρι για να σηκώνεστε και να βάφεστε πριν ανοίξει τα μάτια του ο σύντροφός σας ώστε να να σας δει περιποιημένη, όπως η Βίκυ, κατά κόσμον Κατερίνα Λέχου στη δημοφιλή κωμική σειρά του 2001 «Είσαι το ταίρι μου», ωστόσο κάθε γυναίκα πρέπει να προσέχει και να φροντίζει τον εαυτό της, από το πρώτο λεπτό της καινούργιας ημέρας.

Αν καθημερινά αφιερώνετε δέκα με δεκαπέντε λεπτά στην φροντίδα του εαυτού σας και κυρίως την περιποίηση της επιδερμίδας σας, θα δείχνετε πιο νέα και λαμπερή, ενώ θα βελτιωθεί και η ψυχολογία σας. Ας δούμε όμως τα βήματα με τη σειρά:

Μόλις ξυπνήσετε φροντίσετε να καθαρίσετε το πρόσωπό σας από τυχόν λιπαρότητα, νεκρά κύτταρα κ.ο.κ. Χρησιμοποιείστε χλιαρό νερό ενώ με μια πετσέτα ταμπονάρετε το πρόσωπό σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα καθαριστικό σαπούνι, με ουδέτερο pH, ώστε να απομακρυνθούν τα κατάλοιπα ιδρώτα κ.ο.κ. και να απορροφηθούν καλύτερα τα συστατικά των καλλυντικών προϊόντων, με τα οποία θα συνεχίσετε την περιποίηση.

Φροντίστε για τη στοματική σας υγιεινή βουρτσίζοντας τα δόντια σας επισταμένα.

Φορέστε το serum, το οποίο λόγω του χαμηλού του μοριακού βάρους, έχει καλύτερη διείσδυση στον επιδερμικό ιστό, και από πάνω την ενυδατική σας κρέμα.

Βουρτσίστε τα μαλλιά σας ανεξάρτητα από το μήκος τους, ώστε να ξεμπερδευτούν ειδικά αν είναι μακριά, και να ανακτήσουν τη φόρμα τους.

Πιείτε ένα ή και δύο ποτήρια νερό ώστε να ενυδατώσετε το σώμα σας. Αντί για σκέτο νερό είναι προτιμότερο να πιείτε χλιαρό νερό με 5-6 σταγόνες λεμονιού, ώστε να απομακρυνθούν οι τοξίνες. Ετσι ή αλλιώς το νερό είναι καλύτερα να μην είναι παγωμένο ώστε να μην σοκάρετε τον οργανισμό.

Φροντίστε να εντάξετε στο πρόγραμμά σας και την άσκηση. Η καθημερινή άσκηση για 10-15 λεπτάτονώνει το σώμα και σφίγγει τους μυς.

Καταναλώστε ένα υγιεινό πρωινό, το οποίο είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, που σας χαρίζει ενέργεια, ενεργοποιεί το μεταβολισμό σας και σας βοηθά να περιορίσετε το τσιμπολόγημα στη συνέχεια. Για παράδειγμα φάτε ένα τοστ με μαύρο ψωμί, τυρί και γαλοπούλα, μαζί με ένα ποτήρι φρέσκο χυμό.

Η ώρα του μακιγιάζ και του ντυσίματος έφθασε.Προτιμήστε απλό μακιγιάζ, που φωτίζει τα χαρακτηριστικά σας, και ρούχα, που σας κάνουν να νοιώθετε όμορφες και άνετες. Μην ξεχάσετε να βάλετετην αντιηλιακή σας.

Και να θυμάστε να είστε χαμογελαστή και ευγενική.