Τα ναυπηγεία της Group Naval στην πόλη Lorien επισκέφθηκε την Τρίτη ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων αντιναύαρχος (εα) Κυρ. Κυριακίδης, ο οποίος βρίσκεται στο Παρίσι με την ευκαιρία της διεθνούς έκθεσης αμυντικού υλικού EUROSATORY 18, που πραγματοποιείται από τις 11 έως τις 14 Ιουνίου στη γαλλική πρωτεύουσα και αφορά συστήματα στρατού ξηράς και ασφαλείας.

Η επίσκεψή του στα γαλλικά ναυπηγεία εντάσσεται στο πλαίσιο της ενημέρωσης του για τις δυνατότητες της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην έκθεση, ο κ. Κυριακίδης ξεναγήθηκε στις συμμετέχουσες ελληνικές εταιρείες, ΕΑΣ, Intracom Defence Electronics (IDE) και Theon Sensors, καθώς και στο περίπτερο του Πεδίου Βολής Κρήτης (ΠΒΚ). Επιπλέον, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με ομολόγους του άλλων χωρών, καθώς και με εκπροσώπους πολλών εταιρειών που ήδη συνεργάζονται με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και να ενημερωθεί για νέες δυνατότητες και προϊόντα.