Αν ψάχνετε κάτι για απώλεια αρκετών κιλών σε σύντομο χρονικό διάστημα, τότε αυτό θα μπορούσε να είναι το σχέδιο διατροφής για εσάς. Σε αντίθεση με τα άλλα προγράμματα διατροφής με βάση τα φρούτα, η διατροφή φράουλας έχει μια πιο επιθετική προσέγγιση για γρήγορη απώλεια βάρους. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό και να δείτε αν σας ταιριάζει.

Γιατί να το δοκιμάσετε

Η δίαιτα της φράουλας επικεντρώνεται στην κατανάλωση φράουλας αποκλειστικά ή σε κάθε γεύμα για την προώθηση της γρήγορης απώλειας βάρους. Η φράουλα είναι εξαιρετικά χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες, αλλά έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, μαγγάνιο και βιταμίνη C. Επίσης, είναι πλούσια σε κυανιδίνη φλαβονοειδούς ένωσης, γεγονός που μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο σοβαρών παθήσεων, όπως καρδιοπάθειες.

Διαφορετικές εκδοχές

Η πιο ακραία έκδοση αυτής της δίαιτας ακολουθήθηκε από την Victoria Beckham. Η δίαιτα αποτελείται από την κατανάλωση μόνο ενός γεύματος από φράουλες κάθε μέρα. Ακόμα κι αν τρώτε πέντε φλιτζάνια φράουλας, θα είναι ισοδύναμα με περίπου 300 θερμίδες και λιγότερο από 6 γραμμάρια πρωτεΐνης. Η Beckham μερικές φορές προσθέτει γαρίδες στη διατροφή της για πρόσθετη πρωτεΐνη.

Η εκδοχή που σας προτείνουμε εμείς, είναι μια πιο ήπια εκδοχή αυτής της δίαιτας και περιλαμβάνει την ενσωμάτωση φράουλας σε κάθε γεύμα αρκετές ημέρες την εβδομάδα. Το σνακ είναι πάντα ένα smoothie φράουλας. Υπάρχουν προγράμματα διατροφής τριών και τεσσάρων ημερών που στοχεύουν στις 1.200 θερμίδες την ημέρα και οι φράουλες ενσωματώνονται σε κάθε σνακ και γεύμα.

Το πρόγραμμα διατροφής με φράουλες είναι εύκολο να ακολουθηθεί, ενσωματώνοντας τα φρούτα σε κάθε υγιεινό γεύμα ή σνακ. Εδώ είναι δείγματα μενού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως οδηγό καθώς δημιουργείτε το πρόγραμμα διατροφής σας:

Επιλογή 1

Πρωινό: 250 γραμμάρια φράουλες, μισή μπανάνα και μισό μήλο. Ανακατέψτε τα και προσθέστε λίγο μέλι, καθώς και 50 γραμμάρια μη ζαχαρούχου γιαουρτιού.

Σνακ: Αναμείξτε γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και 100 γραμμάρια φράουλας. Προσθέστε λίγο μέλι και 50ml μεταλλικό νερό και ανακατέψτε ξανά.

Μεσημεριανό: 150 γραμμάρια φράουλες, 100 γραμμάρια αγγουριού, 1 κομμάτι στήθος γαλοπούλας, 10 γραμμάρια μαϊντανού, 300 γραμμάρια σπαράγγια, 20 γραμμάρια ψιλοκομμένα καρύδια, έξι κουτάλια σούπας λαχανικών, κουταλιά ελαιόλαδου και κουταλιά χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε το ψιλοκομμένο αγγούρι και τις φράουλες και τις λωρίδες κρέατος γαλοπούλας σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και σούπα λαχανικών.

Σνακ: Συνδυάστε το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και μια κουταλιά μέλι με 100 γραμμάρια φράουλες.

Δείπνο: Ανακατέψτε βραστή πατάτα, μικρά βρασμένα σέλινα, ένα σκόρδο, γιαούρτι, μαϊντανό και 50 γραμμάρια τυριού χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά για να κάνετε μια σαλάτα. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και λεμόνι.

Επιλογή 2

Πρωινό: Δύο φέτες ψωμί και τυρί

Σνακ: Αναμείξτε 200 γραμμάρια φράουλας, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο και άλλα φρούτα της επιλογής σας.

Μεσημεριανό: Αναμείξτε 100 γραμμάρια ψιλοκομμένες φράουλες, μια ντομάτα, μισό μαρούλι, πιπέρι, 50 γραμμάρια τυριού χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, γιαούρτι, αλάτι, χυμό λεμονιού, πολύσπορο ψωμί.

Σνακ: Χυμός φράουλας, γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και χυμός ανανά

Δείπνο: τηγανίτες με φράουλες