Τέτοια ενοχή στη χαρά δεν θα κυρίευε ούτε τους Ελληνες που είναι εθισμένοι στη… μίρλα, αλλά προφανώς και οι Καλιφορνέζοι δεν έχουν με τι άλλο να ασχοληθούν, οπότε σπολλάτη τους!

Οντως δεν έχουν με τι άλλο να ασχοληθούν στο Οκλαντ: οι Γουόριορς σκούπισαν τους Καβαλίερς, ευτέλισαν και μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την προσδόκιμη δραματικότητα των τελικών, κατάργησαν ακόμη και τη στοιχειώδη ανταγωνιστικότητά τους, κατέκτησαν τον τρίτο τίτλο τους σε μια τετραετία, ξεπέρασαν σε στέμματα τους Σπερς (5), έπιασαν στην τρίτη θέση τους Μπουλς (6), στερέωσαν τη νέα μεγάλη δυναστεία του ΝΒΑ και χαίρονται και οι ίδιοι αυτό που απολαμβάνει το απανταχού της οικουμένης φιλοθέαμον κοινό.

Ριπίτ στο… ριπίτ

Ε, κατόπιν όλων αυτών για να σπάσει η πρόωρη μονοτονία άνοιξε το debate για το ποιος είναι ο πιο πολύτιμος… πολυτιμότερος παίκτης των τελικών: ο Κέβιν Ντουράντ ή ο Στεφ Κάρι!

Με τη διαφημιστική λογική του «Νo Cavaliers, no party», οι Dubs άλωσαν και μάλιστα με εμφατικό τρόπο για δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες το Κλίβελαντ (σκορ 85-108) και ενώ οι καλύτεροι ντετέκτιβ έχουν ξαμοληθεί για να ανακαλύψουν τον επόμενο σταθμό του ΛεΜπρον Τζέιμς, ο Κέβιν Ντουράντ έγινε ο επόμενος… ίδιος MVP!

Από το 1969 που θεσπίσθηκε αυτό το βραβείο στο ΝΒΑ μονάχα πέντε παίκτες είχαν καταφέρει να αναγορευθούν δυο φορές στη σειρά πολυτιμότεροι παίκτες των τελικών και πλέον ο Durantula βλέπει την αφεντομουτσουνάρα του στην ίδια πρόταση με τον Μάικλ Τζόρνταν, τον Χακίμ Ολάζουον, τον Σακίλ Ο’ Νιλ, τον Κόμπε Μπράιαντ και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. «Εχει καμιά σημασία ποιος βγήκε MVP; Είμαστε ευτυχισμένοι που έχουμε πετύχει το repeat και δεν νομίζω ότι μετράει κάτι άλλο» είπε ο Ντουράντ ο οποίος έγραψε μέσο όρο 32 πόντους, 11 ριμπάουντ και 7 ασίστ στη βραχύβια σειρά των τελικών και άφησε για δεύτερη χρονιά στη σειρά τον έτερο Καππαδόκη να… ξεροσταλιάζει!

Ο Στεφ Κάρι φορά πλέον τρία δακτυλίδια πρωταθλητή και ενώ έχει ανακηρυχθεί δυο φορές πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν, δεν αξιώθηκε ακόμη να κατακτήσει τον τίτλο του MVP των τελικών: το 2015 είδε σαν φάντη μπαστούνι μπροστά του τον Αντρέ Ιγκουοντάλα, ενώ πέρυσι και φέτος τού κατσικώθηκε ο πρώην παίκτης των Θάντερ!

Το συμβόλαιο του Ντουράντ έληξε, αλλά προφανώς δεν τίθεται ζήτημα, σε αντίθεση με τον Τζέιμς, ο οποίος βγαίνει στην ελεύθερη αγορά και θα πρωταγωνιστήσει σε ένα καυτό σίριαλ, δεδομένου ότι (όπως και το καλοκαίρι του 2010) ολάκερος ο κόσμος θα κρέμεται από το στόμα του για να ακούσει την περιβόητη «Decision».

Σαν τους Avengers

Πού θα συνεχίσει λοιπόν την καριέρα του ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας του πλανήτη; Αίφνης ο (πρώην συμπαίκτης του στο Μαϊάμι και στην εθνική ομάδα) Κρις Μπος βγήκε και είπε ότι «εάν θα έπρεπε σώνει καλά να μαντέψω, θα έλεγα ότι ο ΛεΜπρόν θα παίξει στους Ρόκετς και από τη στιγμή που αυτοί και οι Γουόριορς θα μαζέψουν τόσους σούπερ ήρωες οι μάχες τους θα μοιάζουν με την επόμενη ταινία των Avengers»!

Προς το παρόν πάντως ο King James μοιάζει τόσο αινιγματικός, όσο η μυθολογική Σφίγγα. «Δεν έχω ιδέα αυτή τη στιγμή. Το σημαντικότερο είναι σε ποιο περιβάλλον θα βρίσκονται τα παιδιά μου, που πριν από τέσσερα χρόνια, όταν επιστρέψαμε στο Κλίβελαντ ήταν πολύ πιο μικρά» είπε ο 34άχρονος σούπερσταρ, ο οποίος αποκάλυψε ότι «στα τελευταία τρία ματς παρασύρθηκα από τα συναισθήματά μου και έπαιξα με σχεδόν σπασμένο χέρι». Ο λόγος; Πάνω στην τσατίλα του για το λάθος του Τζέι Αρ Σμιθ και την ήττα στον πρώτο τελικό, έδωσε μια γροθιά στον πίνακα των αποδυτηρίων!

Το τέταρτο κατά σειρά επεισόδιο του «Game Of Thrones» τερματίστηκε πρόωρα και άδοξα για τους Καβαλίερς, αλλά πανηγυρικά για τους Γουόριορς: πλέον οι μεταξύ τους σειρές τελικών έχουν περάσει απ’ όλη τη γκάμα των σκορ (4-2, 3-4, 4-1, 4-0) και ο κόσμος υποκλίνεται στη νέα αυτοκρατορία του ΝΒΑ, η οποία ανέτρεψε τόσο τα στερεότυπα του μπάσκετ όσο και την εθιμοτυπία της πρόσκλησης των πρωταθλητών στον Λευκό Οίκο.

Με τόσα που του σούρνουν οι Καλιφορνέζοι για την πολιτική του, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν τους προσκάλεσε πέρυσι και δεν προβλέπεται να τους υποδεχθεί και τώρα…