Ο Εργκους Κάτσε είναι το πρόσωπο των ημερών στον Παναθηναϊκό. Ο παίκτης για τον οποίο οι Πράσινοι τα δίνουν όλα προκειμένου να τον αποκτήσουν εκ νέου με τη μορφή δανεισμού από τον ΠΑΟΚ για τον επόμενο χρόνο, αφού αποτελεί διακαή πόθο τόσο του Νίκου Νταμπίζα όσο και του Γιώργου Δώνη.

Ο αλβανός χαφ λίγες ώρες μετά τη νέα πρόταση του Παναθηναϊκού στον ΠΑΟΚ για την απόκτησή του μίλησε αποκλειστικά στα «ΝΕΑ». Τόνισε πως και ο ίδιος περιμένει τις εξελίξεις για την περίπτωση της μεταγραφής του, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη θητεία των τεσσάρων μηνών στον Παναθηναϊκό και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον προπονητή ο οποίος τον ανέδειξε. Τον Γιώργο Δώνη, με τον οποίο είναι πλέον πολύ κοντά σε νέα συνεργασία.

«Εχω πει στον μάνατζέρ μου ότι θέλω να είμαι σε μια ομάδα που να παίζω. Να είμαι ενεργός, να πάρω παιχνίδια και να μη χάσω άλλο χρόνο. Δεν έχει νόημα να είσαι κάπου, να καυχιέσαι ότι πληρώνεσαι και μάλιστα καλά και να μην παίζεις. Είμαστε ποδοσφαιριστές για να παίζουμε ποδόσφαιρο. Περιμένω και εγώ τις εξελίξεις κι ελπίζω σύντομα να είμαι σε θέση να πω περισσότερα για το θέμα της μεταγραφής μου» λέει ο Κάτσε στα «ΝΕΑ» και μιλάει για την προηγούμενη θητεία του στον Παναθηναϊκό.

Βελτιωμένη πρόταση

«Ηταν πολύ καλή επιλογή για μένα ο Παναθηναϊκός. Ημουν περίπου πέντε μήνες που δεν έπαιζα, μου έκατσε η επιλογή του Παναθηναϊκού και ήταν η καλύτερη. Είναι δύσκολο Γενάρη μήνα να βρεις τόσο καλή επιλογή. Είναι δύσκολος ο Γενάρης. Επρεπε να βρω τον εαυτό μου αφού δεν είχα παιχνίδια και τα κατάφερα. Νομίζω όμως ότι δεν έφτασα σε επίπεδα που μπορώ. Μέχρι το 60% κατάφερα να φτάσω. Εχω πολλά να δώσω».

Αν πάνε όλα καλά και ο Εργκους Κάτσε υπογράψει εκ νέου στον Παναθηναϊκό θα συναντήσει τον Γιώργο Δώνη. Τον προπονητή που τον ανέβασε από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ και τον καθιέρωσε. Ο Κάτσε μόνο καλά λόγια έχει να πει για τον 49χρονο τεχνικό. «Με τον κ. Δώνη καθιερώθηκα. Με πήγε από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα, μου έδωσε την ευκαιρία να καθιερωθώ, να αναδειχθώ. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής, όπου έχει πάει έχει δείξει έργο. Θυμηθείτε την εξαιρετική πορεία και το καλό ποδόσφαιρο που έπαιζε ο Ατρόμητος με αυτόν στον πάγκο του. Και δουλεύει με πολλά νέα παιδιά. Τους αναδεικνύει. Στον ΠΑΟΚ τα ταλέντα τα ανέδειξε ο Δώνης. Κίτσιου, Πέλκα, Κωνσταντινίδη, τους έβγαλε ο Δώνης, έπαιξαν σε ομάδες. Εχει αυτό το καλό, είναι πολύ καλό στοιχείο για έναν προπονητή και είναι σημαντικό για τα νέα παιδιά να έχουν έναν άνθρωπο να τους εμπιστεύεται». Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της μεταγραφής του Κάτσε, ο ατζέντης του παίκτη Νίκος Καγιούλης με χθεσινές δηλώσεις του τόνισε ότι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ βρίσκονται κοντά σε συμφωνία. Και η αλήθεια είναι αυτή, αφού οι Πράσινοι επανήλθαν χθες και κατέθεσαν νέα βελτιωμένη πρόταση στον Δικέφαλο για τον αλβανό χαφ.

Μια πρόταση που αφορά τις απολαβές του Κάτσε, με τον Παναθηναϊκό να είναι διατεθειμένος πια να καλύψει μεγάλο ποσοστό του συμβολαίου του, έπειτα και από τη συγκατάθεση του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, που αντιλήφθηκε πόσο πολύ θέλουν τον παίκτη οι Δώνης και Νταμπίζας. Μάλιστα δεν αποκλείεται ο Παναθηναϊκός να κάνει… ρελάνς και με τον Γιάννη Μυστακίδη, ο οποίος επίσης θα ήθελε να συνεχίσει στο Τριφύλλι.

Σε ό,τι αφορά τον Γιώργο Δώνη, ο έλληνας προπονητής βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη και η ανακοίνωση της πρόσληψής του θα γίνει είτε σήμερα, είτε αύριο. Οριστικοποιήθηκε πια το τριετές συμβόλαιο.

Δικαιώθηκε ο Εσιέν

Ο Μάικλ Εσιέν δικαιώθηκε χθες στο αίτημά του για τα χρωστούμενα του Παναθηναϊκού και οι Πράσινοι καλούνται να δώσουν στον παίκτη 35.000 ευρώ για να μην έχουν κυρώσεις.