Αθώοι κρίθηκαν χθες (05-06-2018) από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ένας πρώην υπάλληλος εταιρειών πετρελαιοειδών στην Καλαμάτα με τη σύζυγό του για την υπόθεση κλοπής 160.804 ευρώ από χρηματοκιβώτιo, το Νοέμβριο του 2011. Ο κατηγορούμενος ήταν και ο διευθύνων σύμβουλος μίας εκ των εταιρειών, ενώ όπως είπε χθες στην απολογία του, τον είχε τοποθετήσει εκεί ο εργοδότης του, καθώς δεν ήθελε ο ίδιος να φαίνεται στις εταιρείες.

Μάλιστα, έκανε λόγο για «σκηνοθετημένη» κλοπή από το μηνυτή του, προκειμένου να τον απομακρύνει από τις εταιρείες. Το δικαστήριο τον αθώωσε, παρότι η πρόταση της εισαγγελέως ήταν να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη κλοπή και να αθωωθεί μόνο η σύζυγός του.

Το χρονικό της υπόθεσης στην Καλαμάτα

Η υπόθεση είχε αρχίσει να εκδικάζεται στα τέλη Απριλίου και χθες ολοκληρώθηκε. Σύμφωνα με την κατηγορία, μια ημέρα πριν από την κλοπή ο κατηγορούμενος με την ιδιότητα του υπαλλήλου, αλλά και νόμιμου εκπροσώπου μιας από τις εταιρείες καυσίμων, πήγε νωρίς το βράδυ στα γραφεία και εκεί που ήταν τα χρηματοκιβώτια κάλυψε τον αισθητήρια του συναγερμού με κάποιο αντικείμενο. Επίσης, άφησε το πόμολο της βορινής πόρτας του λογιστηρίου ανοικτό για να μη χρειάζεται κλειδί.

Το απόγευμα της επόμενης ημέρας κατηγορούνταν ότι μπήκε στις εγκαταστάσεις στη Δυτική Παραλία από την πίσω πλευρά, από μια τρύπα που είχε ο τοίχος και η οποία είχε κλειστεί πρόχειρα με τσιμεντόλιθα, ενώ σε εκείνο το σημείο η κάμερα καταγραφής είχε αποσυναρμολογηθεί. Μετά πήγε στο λογιστήριο, όπου ήταν δύο χρηματοκιβώτια και χωρίς να τα παραβιάσει, από το ένα που άνοιγε με κλειδί και συνδυασμό αφαίρεσε το συγκεκριμένο ποσό.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του, όχι μόνο αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, αλλά μίλησε για πλεκτάνη που έχει στηθεί σε βάρος του. Παρατήρησε πολλές φορές ότι από τη στιγμή που ήταν νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας ήταν σαν να τον κατηγορούν ότι έχει κλέψει τα δικά του χρήματα. Παραδέχθηκε ότι τα λεφτά πράγματι χάθηκαν από το χρηματοκιβώτιο, αλλά δήλωσε άγνοια για το τι πραγματικά έχει γίνει.

Επίσης, είπε ότι αν ήθελε να πάρει χρήματα, θα έπαιρνε από τα πρατήρια καυσίμων που διαχειριζόταν και από τα οποία είχε κέρδος. Περιγράφοντας τις ώρες που μπήκε στην εταιρεία το επίμαχο Σαββατοκύριακο, σημείωσε ότι την Κυριακή πριν από τη δική του είσοδο έχει καταγραφεί απενεργοποίηση του συναγερμού για 4 λεπτά, χωρίς να λένε ποιος έχει μπει εκείνη τη στιγμή στην εταιρεία. Πρόσθεσε ακόμα ότι μετά τα περιστατικά με την κλοπή ζήτησε να τον βγάλουν απ’ όλες τις εταιρείες και δήλωσε ότι μέχρι τέλος του 2012 θα έφευγε.

«Δεν ήθελα να γίνω νομικός εκπρόσωπος»

Για να ορισθεί νομικός εκπρόσωπος των εταιρειών, είπε ότι σχεδόν εξαναγκάστηκε, υπογραμμίζοντας πως όταν είσαι εργαζόμενος, πολλές φορές η εργοδοσία σε πιέζει να κάνεις πράγματα. Μάλιστα, είπε ότι ως νόμιμος εκπρόσωπος έτρεχε μόνιμα στα δικαστήρια.

Σημείωσε ότι και αυτός το 2017 κατέθεσε μήνυση κατά του ιδιοκτήτη των εταιρειών για την κλοπή των χρημάτων. Εξήγησε δε ότι από το 2013 και μετά ο ιδιοκτήτης δε δεχόταν καμία επικοινωνία μαζί του.

Καταλήγοντας ισχυρίσθηκε ότι η κλοπή είχε σκηνοθετηθεί από τον τότε εργοδότη του και πως τα χρήματα είτε τα πήρε ο ίδιος είτε έβαλε κάποιον άλλον να το κάνει, προκειμένου να τον διώξει από τις εταιρείες.

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της χαρακτήρισε ψευδή τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι τα χρήματα ήταν δικά του, σημειώνοντας ότι αυτά ανήκαν στις εταιρείες. Περιέγραψε ότι ο κατηγορούμενος δημιούργησε τις συνθήκες για να μπορέσει να κλέψει τα χρήματα από το χρηματοκιβώτιο, ενώ τόνισε πως αναμφίβολα η κλοπή έγινε από κάποιον που γνώριζε πράγματα και καταστάσεις.

Επίσης, είπε ότι μετά την κλοπή συμπεριφέρθηκε περίεργα, δήλωσε ασθένεια και έλειψε, ενώ ύστερα από λίγο παραιτήθηκε. Ζήτησε, δε, να κηρυχτεί ένοχος για διακεκριμένη κλοπή, όμως το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την πρότασή της και τον αθώωσε

Πηγή: tharrosnews.gr