Ενα νόστιμο και υγιεινό πιάτο που μπορείτε να σερβίρετε και σε γεύμα και σε δείπνο. Να θυμάστε ότι ο κιμάς κοτόπουλου θέλει περισσότερο ζύμωμα καθώς και ότι θα διευκολυνθείτε στο πλάσιμο εάν αλείψετε τα χέρια σας με λάδι.

Υλικά

1/2 κιμά κοτόπουλου

ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)

5-6 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένα

10-12 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι, τριμμένο

1 κουταλάκι γλυκού ξηρή ρίγανη

1 κομμάτι ρίζας τζίντζερ, τριμμένο

1 κολοκύθι, τριμμένο και στραγγισμένο

3 κουταλιές σούπας φρυγανιά

1 αβγό

1 ώριμη ντομάτα τριμμένη

αλάτι, πιπέρι

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Για τις πατάτες

1 κουταλιά σούπας μέλι

1 κ.σ. μουστάρδα

1 ποτήρι νερό

χυμό από 1 λεμόνι

χυμό από 1 πορτοκάλι

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

Eκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολβάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το μέλι, τη μουστάρδα, το νερό, τον χυμό του λεμονιού και του πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο, ανακατεύοντας, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Αφού καθαρίσουμε τις πατάτες τις κόβουμε κυδωνάτες και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε και το σκόρδο και περιχύνουμε με το μείγμα μελιού – μουστάρδας. Ψήνoυμε μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες, για περίπου 30 λεπτά. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε νερό. Μόλις ροδίσουν οι πατάτες, βάζουμε και τα μπιφτέκια στο ταψί, γυρίζοντας και από την άλλη πλευρά, μέχρι να ψηθούν καλά.