Το καλοκαίρι έκανε κι επισήμως την εμφάνισή του κι εσείς ήδη σκέφτεστε τις πρώτες βουτιές στη θάλασσα και ηλιοθεραπεία για να αρχίσετε να «χτίζετε» μαύρισμα.

Καλά όλα αυτά, όμως ειδικά για τις πρώτες φορές που θα μας δει ο ήλιο σε κάποια παραλία ή πισίνα, θα πρέπει να φροντίσετε λίγο παραπάνω την επιδερμίδα του προσώπου και του σώματος, καθώς φυσικά και τα μαλλιά σας.

Παρακάτω θα βρείτε τις ιδανικές συμβουλές για φυσική ενυδάτωση μετά από την παραλία…

Ενυδάτωση προσώπου

Το πρόσωπό σας είναι το πρώτο σημείο που ταλαιπωρείται από την πολύωρη έκθεση στον ήλιο και το αλάτι και πρέπει άμεσα να αποκαταστήσετε τα επίπεδα υγρασίας, να καταπραΰνειτε και να προστατεύσετε την επιδερμίδα του από την πρόωρη γήρανση. Δοκιμάστε να φτιάξεις μια ενυδατική κρέμα από gel αλόης και ελαιόλαδο και απλωστέ την σε όλη την επιφάνεια του προσώπου σας μέχρι να απορροφηθεί πλήρως.

Περιποίηση σώματος

Η επιδερμίδα του σώματος θα έχει ανάγκη από μια καλή απολέπιση πριν δεχτεί απλόχερα τις κρέμες που θα πρέπει να βάλετε. Χρησιμοποίηστε λίγο αλεσμένο καφέ και ελαιόλαδο για να φτιάξετε μια πάστα. Κάντε scrub σε όλο σας το σώμα με το μείγμα που φτιάξατε και ξεβγάλτε καλά.

Περιποίηση μαλλιών

Το αλάτι και το χλώριο είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των μαλλιών οπότε μπορείτε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή που είναι και γρήγορη και οικονομική και φυσικά αποτελεσματική! Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι αμυγδαλέλαιο, το πολύτιμο αυτό έλαιο που ακόμα και σε σούπερ μάρκετ μπορείτε να βρείτε. Την ποσότητα θα την καθορίσετε ανάλογα με το μήκος και την λιπαρότητα των μαλλιών σας. Απλώστε το κατά μήκος των μαλλιών και αφηήστε το να δράσει όσο περισσότερο γίνεται. Μπορεί να χρειαστεί να λουστείτε λίγες φορές παραπάνω μετά, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!