Λίγες ημέρες μετά την ηχηρή παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ο Νίκος Σακελλαρίου –για δεύτερη φορά –έγινε αποδέκτης απειλητικής επιστολής στην οποία υπάρχουν αναφορές για «καταδίκη του από λαϊκό δικαστήριο».

Ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε –εγγράφως μάλιστα –δύο υπουργούς, τόσο τον υπουργό Εσωτερικών όσο και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, καθώς και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Στην επιστολή του αυτή, πέραν του ενημερωτικού της χαρακτήρα, ο Σακελλαρίου –κατά τις ίδιες πληροφορίες –διατύπωνε την εύλογη ανησυχία του θέτοντας ζήτημα εντατικότερων, αυστηρότερων μέτρων ασφαλείας. Ωστόσο, τουλάχιστον μέχρι χθες, δεν είχε λάβει καμία απάντηση από τους αρμοδίους, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο τέως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας δεχόταν μέσω επιστολής απειλές.

Και αυτή τη φορά η επίμαχη επιστολή με το απειλητικό περιεχόμενο έφτασε στην κατοικία τού παραιτηθέντος προέδρου του ΣτΕ. Ο συντάκτης ή οι συντάκτες της διατύπωναν ευθείες απειλές εις βάρος του Νίκου Σακελλαρίου, ενώ δεν λείπουν και οι αναφορές περί καταδίκης του από λαϊκό δικαστήριο.

Το ίδιο σκηνικό είχε επαναληφθεί και τον Ιούλιο του 2017, όταν ένας φάκελος έφτασε στο σπίτι του Σακελλαρίου χωρίς στοιχεία αποστολέα. Τότε, εκείνος ο φάκελος κρίθηκε ύποπτος από τον αστυνομικό φρουρό, ο οποίος ενημέρωσε –ως όφειλε –την αρμόδια υπηρεσία. Η διαδικασίαπου ακολουθήθηκεήταν η γνωστή και η προβλεπόμενη. Αστυνομικός της Προστασίας Ευπαθών Στόχων πήγε στο σπίτι, πήρε τον φάκελο και τον πέρασε από το ειδικό μηχάνημα X-ray του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στο μηχάνημα δεν απεικονίστηκε η παραμικρή απειλή στον φάκελο και ο αστυνομικός τον επέστρεψε στην κατοικία του προέδρου του ΣτΕ, αλλά τον ενημέρωσε τηλεφωνικά, καθώς ο Νίκος Σακελλαρίου απουσίαζε εκείνη την περίοδο εκτός Αθηνών. Εξι ημέρες αργότερα, ο πρόεδρος άνοιξε τον φάκελο, είδε το απειλητικό μήνυμα και με τη σειρά του ενημέρωσε τον αστυνομικό.

Η δημοσιοποίηση της είδησης περί της αποστολής της πρώτης απειλητικής επιστολής είχε συμπέσει χρονικά με τη δήλωση – παρέμβαση του Νίκου Σακελλαρίου με αφορμή τον πόλεμο μεταξύ της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας, μέσω της οποίας ζητούσε να πέσουν οι τόνοι, κάνοντας λόγο για θεσμική κρίση με κίνδυνο να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι για την ανάγκη αύξησης των μέτρων φρούρησης των δικαστικών μεγάρων αλλά και ανώτατων δικαστικών λειτουργών έχουν απευθύνει εκκλήσεις κατά καιρούς δικαστικοί παράγοντες και δικαστικές ενώσεις καθώς και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, αλλά τα αιτήματά τους τις περισσότερες φορές έχουν μείνει μόνο στα χαρτιά και δεν έχουν εισακουστεί.