Εγώ δεν σου λέω ότι ο πολιτικός πρέπει να ζητάει πιστοποιητικά από τον καθένα που τον πλησιάζει, όχι. Από την εποχή του βουλευτή Καλοχαιρέτα, ο πολιτικός χαιρετούρες μοιράζει, στήνεται και για καμιά φωτογραφία, και αυτό είναι όλο. Αντε μετά να βρεθεί η άκρη ποιος είναι αυτός που χαιρέτησε και τι την έκανε τη φωτογραφία που έβγαλε μαζί του.
Υπ" αυτή την έννοια, δεν μπορώ να βρω κάτι (εκτός κι αν προκύψει στο μεταξύ κάποιο στοιχείο) που να συνδέει πραγματικά τον Κουρουμπλή υπουργό με τον γεωργιανό αρχηγό της σπείρας που διακινούσε λαθρομετανάστες στην Ευρώπη και συνελήφθη χθες από τις Αρχές.
– Τον γνωρίζατε; ρώτησα τον Κουρουμπλή.
Μου το αρνήθηκε κατηγορηματικά. «Εγώ δεν τον ήξερα», μου είπε, «άλλος μου τον έφερε».
– Ποιος σας τον έφερε;
– Ενας δημοσιογράφος (παντού τελικά υπάρχει ένας, τουλάχιστον, δημοσιογράφος!), φίλος μου.
– Γιατί σας τον έφερε (ο δημοσιογράφος – διαμεσολαβητής) φίλος σας;
– Να τον βοηθήσω, αυτός είχε ένα ξενοδοχειο στη Μακεδονία, το οποίο παρουσίαζε προβλήματα, και μου τον έφερε ο άλλος…
– Εσείς ασχολείστε με τα προβλήματα ξενοδοχείων;
– Κάτι με τις περιβαλλοντικές μελέτες είχε πρόβλημα και μου ζήτησε να βοηθήσω.
– Καινούργιο είναι αυτό; Περιλαμβάνονται στις αρμοδιότητές σας οι περιβαλλοντικές μελέτες;
– Ρε Γιώργο, μου τον έφερε ο δημοσιογράφος, σου λέω, του είπα ότι δεν μπορώ να τον βοηθήσω με αυτό που ζήταγε, και αυτό είναι όλο. Τι θες τώρα;
– Μα δεν ήρθε μία φορά, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που έχει αναρτήσει στο Facebook…
– Το ξέρω, αλλά όπως φαίνεται από μία από αυτές, εγώ μίλαγα στο τηλέφωνο, ήρθε ο άλλος δίπλα και ο δημοσιογράφος τράβαγε φωτογραφίες. Τι να πω, δεν ξέρω.
– Κι ο δημοσιογράφος πού τον ήξερε τον μαφιόζο;
– Ξέρω γω; Ηταν πολλά χρόνια γειτόνοι, στην Αργυρούπολη. Σου επαναλαμβάνω, αυτός μου τον έφερε, αυτός τράβαγε τις φωτογραφίες. Μετά δεν ξέρω τι κάνανε…
Είναι γνωστό, και απορώ πώς το αγνοεί ο υπουργός: ο υποψήφιος… ξενοδοχειάρχης γεωργιανός μαφιόζος το "ριξε στο εύκολο κέρδος, ο δε δημοσιογράφος είναι πλέον ανταποκριτής στη Μόσχα του καναλιού Κόντρα.
Ο δημοσιογράφος
Πριν κλείσουμε, πάντως, μου είπε το όνομα του δημοσιογράφου ο υπουργός Κουρουμπλής. Λέγεται Στέλιος Χρυσοστομίδης, εμφανίζεται ως οικονομολόγος – δημοσιογράφος και το 2012 είχε δοκιμάσει την τύχη του στην πολιτική. Ηταν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Α" Αθήνας, αλλά για κάποιο λόγο άγνωστο σε μένα οι ψηφοφόροι δεν εκτίμησαν καθόλου τις ικανότητες και το προφίλ του. Το θεωρώ, φυσικά, μια άτυχη στιγμή (για την πολιτική).
Διότι, εξ όσων διάβασα σε ένα σημείωμά του εκείνης της περιόδου, ο άνθρωπος είχε όλα τα εχέγγυα και όλα τα απαραίτητα εφόδια να είναι και αυτός ένας ακόμη βουλευτής στο κόμμα του προέδρου Τσίπρα, το οποίο, ως γνωστόν, δεσμεύθηκε να «σκίσει Μνημόνια» και άλλα πολλά.
Αντιγράφω σχετικά από (προεκλογικό) κείμενό του:
«Στόχος μας δεν είναι η έξοδος από την ευρωζώνη (προς το παρόν!!!). Στόχος μας είναι η αλλαγή των συνθηκών που έχουν διαμορφώσει οι συντηρητικές δυνάμεις που επικρατούσαν μέχρι στιγμής στο ευρωπαϊκό πολιτικό σκηνικό. Σήμερα δημιουργείται ένα νέο ρεύμα όπου οι προοδευτικές δυνάμεις βρίσκονται σε δυναμική πορεία εξουσίας, ενώ οι λαοί έχουν κατανοήσει πλέον την αξία της αντίστασης στην ανθρωποφάγα πολιτική που εφαρμόζεται. (…)
Χορτάσαμε ανεργία, ξεπούλημα και εξαθλίωση. ΟΧΙ στην αυτοκτονική οικονομική πολιτική. Χαστούκι στους ανίκανους, γροθιά στο κατεστημένο. Τώρα όλοι ανακαλύπτουν το αδιέξοδο (στημένο παιχνίδι), όταν κάποιοι το φωνάζαμε από τον Νοέμβριο του 2009…».
«Το φώναζε» ο άνθρωπος, το λέει και μόνος του…
Ο Περικλής και ο Ανδρέας
Παραδέχομαι ότι μου είχε διαφύγει, αν και περνάω πολλές ώρες καθημερινά διαβάζοντας έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Μου είχε διαφύγει λοιπόν συνέντευξη του μεγάλου εικαστικού Κώστα Τσόκλη, με αφορμή το ότι αύριο κάνει πρεμιέρα η βιντεο-performance του με τίτλο «Tsoclis, Εμείς» στο 14o Αthens Digital Art Festival, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η συνέντευξη δόθηκε στον ιστότοπο 24/7 News και ο καλλιτέχνης λέει μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα σε συνάδελφό μου, ονόματι Ιωάννα Κλεφτόγιαννη. Αφού δηλώνει ότι σήμερα έχουμε μια δικτατορία, λέει (αντιγράφω ως είχαν) τα ακόλουθα:
– Ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός πώς σας φαίνεται;
– Δεν το κατέχει το σπορ, και πώς να το κατέχει; Δεν δούλεψε ποτέ. Πάλι καλά για όσα ήδη έκανε.
– Υπάρχει πολιτικό πρόσωπο που να σας είχε πείσει, να σας έχει γοητεύσει;
– Ο Ανδρέας Παπανδρέου.
– Τον είχατε γνωρίσει;
– Ναι. Ο Ανδρέας ήταν μια προσωπικότητα που έδωσε αυτά που είχε δώσει ο Περικλής στην αρχαία Ελλάδα. Είχε δώσει 30 χρόνια ευφορίας.
– Συγκρίνετε τον Ανδρέα Παπανδρέου με τον Περικλή; Και τον Χρυσό Αιώνα με τη δεκαετία του "80;
– Τα καλύτερα χρόνια που έζησε η Ελλάδα ποτέ, τα έζησε με τον Ανδρέα. Ολοι βγάλαμε λεφτά, όλοι αγαπήσαμε, ντυθήκαμε καλά, πήραμε αυτοκίνητα.
– Μετά έπρεπε όμως να πληρώσουμε τα «σπασμένα».
– Και με τον Περικλή η ίδια περίπτωση είναι, αν θυμάσαι!
Θεός!..

Τα συμπεράσματα δικά σας
Μια «αδικία» θέλω να επανορθώσω, έστω και μετά την παρέλευση αρκετών ημερών. Οι προσεκτικοί αναγνώστες μου θα ενθυμούνται ότι την περασμένη εβδομάδα έκανα ένα άγριο «πέσιμο» στον αντιπρόεδρο Αδωνη επ" αφορμή μια ανάρτησή του στο Twitter. Αφορούσε την ανάρτηση του γιου τού Μπενιαμίν Νετανιάχου και απεικόνιζε μια τουρκική σημαία, και ένθετη προστακτική της γενετήσιας πράξεως.
«Επεσες κι εσύ στην παγίδα των συριζαίων» μου τηλεφώνησε διαμαρτυρόμενος ο αντιπρόεδρος Αδωνις.
Του εξήγησα ότι δεν έπεσα σε καμιά παγίδα, πολύ περισσότερο κανενός συριζαίου, και πως τον επέκρινα για την αναπαραγωγή της προσβλητικής για την Τουρκία και τον λαό της, χυδαίας ανάρτησης.
Μου τόνισε ότι αυτός δεν υιοθέτησε την ανάρτηση, απλώς μετέφερε το link σχετικού δημοσιεύματος της μεγάλης ισραηλινής εφημερίδας «Haaretz».
Το κλείσαμε εκεί, με εμένα να επιμένω ότι ακόμη και αυτό ήταν σοβαρό λάθος και εκείνον να ωρύεται ότι «για όνομα του Θεού, το ότι αναδημοσίευσα το link, όπως κάνω και με άλλες ξένες εφημερίδες για θέματα που ενδιαφέρουν, δεν σημαίνει σε καμία των περιπτώσεων ότι υιοθετώ το υβριστικό περιεχόμενο της ανάρτησης του Νετανιάχου».
Τα παραθέτω όλα για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του…

Οι μετακλητοί του Καμμένου
Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε το ΠΑΣΟΚ κατ" ενός «περιθωριακού», όπως το χαρακτηρίζει, site, το οποίο στον οίστρο του να υποστηρίξει την κυβέρνηση στις σκληρές επικρίσεις που δέχεται από παντού για την ανεξέλεγκτη δράση του Ρουβίκωνα, κατέφυγε στην ωμή συκοφαντία κατά του Κινήματος. Τι έγραψε; Τα ακόλουθα: «Το ΠΑΣΟΚ που «έκαψε» τους εργαζομένους στη Marfin, τον Σωκράτη Γκιόλα, τον Νεκτάριο Σάββα, τη μισή Ελλάδα κ.λπ. αγανάκτησε με τα φέιγ βολάν του Ρουβίκωνα».
Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται ότι το site αυτό έχει «σχέσεις και διασυνδέσεις με κυβερνητικά κέντρα και παράκεντρα, που καμία στολή παραλλαγής δεν μπορεί να κρύψει», αφήνοντας να εννοηθεί περί σχέσεων του site με τον Καμμένο υπουργό Αμυνας.
Ελάτε, ρε παιδιά, αλήθεια; Μα τι είπατε τώρα; Ας καλωσορίσουμε λοιπόν όλοι μαζί το ΠΑΣΟΚ στον πραγματικό κόσμο, διότι προφανώς τώρα προσγειώθηκε μεταξύ μας…
Ευκαιρίας δοθείσης, κάντε και καμιά ερώτηση στη Βουλή για το πόσοι και ποιοι και με τι μισθούς έχουν προσληφθεί ως μετακλητοί υπάλληλοι στο περί ου ο λόγος υπουργείο, του οποίου προΐσταται ο Καμμένος, από το 2015 και μετά. Πού ξέρετε; Μπορεί να πέσετε πάνω και σε κανένα γνωστό όνομα, το οποίο θα λύσει ενδεχομένως τις απορίες που έχετε…