Σε μια μέρα που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε προγραμματίσει ραντεβού με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το τεράστιο πρότζεκτ ύψους 1,1 δισ. ευρώ που ακούει στο όνομα «Athens Alive OAKA», τελικά όχι μόνο το ραντεβού δεν πραγματοποιήθηκε, αλλά ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός πέρασε στην επίθεση. Με αφορμή το ΟΑΚΑ, ο Γιαννακόπουλος έριξε βόμβες εναντίον της κυβέρνησης και της ΑΕΚ μιλώντας για σκάνδαλο. Και η αλήθεια είναι πως πίσω από την ιστορία με τη σύμβαση της ΑΕΚ με το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας υπάρχει οσμή σκανδάλου.

«Τις τελευταίες ημέρες –και τονίζω ότι η καθυστέρηση του ραντεβού με τον Πρωθυπουργό δεν έχει καμία σχέση –υπήρξαν πιέσεις κάτω από καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας και αναγκάστηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΚΑ να υπογράψει μια σύμβαση με την ΠΑΕ ΑΕΚ για τα επόμενα δύο χρόνια, μη δίνοντας κανένα δικαίωμα στους νομικούς του ΟΑΚΑ να τη διαπραγματευτούν. Εγώ διερωτώμαι: Οταν υπάρχει διαβούλευση και συζητήσεις για να δοθεί σε ιδιώτη ένα ακίνητο του Δημοσίου, πώς υπογράφεται μια τέτοια συμφωνία που υποθηκεύει τα έσοδα για τα επόμενα δύο έτη; Δεν φτάνει που χαρίστηκαν τα χρέη όταν έπεσε στην Γ’ Εθνική; Δεν φτάνει τα 20 εκατομμύρια για το γήπεδο; Πρέπει να γλιτώσει και χρήματα από τη σύμβαση των επόμενων δύο ετών; Αυτή είναι η κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στον ελληνικό αθλητισμό;» είπε ο Γιαννακόπουλος στη χθεσινή ραδιοφωνική του παρέμβαση και μετά έριξε τη… βόμβα της σύμβασης.

«Υπεγράφη μια σύμβαση 273.000 ευρώ για το ποδοσφαιρικό ΟΑΚΑ που έχει πολλαπλά έξοδα από το κλειστό. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός πληρώνει 660.000 ευρώ ετησίως συν κάποια λειτουργικά του κλειστού στο ΟΑΚΑ και η ΠΑΕ ΑΕΚ 273.000 ευρώ για τα λειτουργικά. Αρκετά δόθηκαν στην ΑΕΚ ως δώρο. Εγώ τι θα πάω να πω στους επενδυτές που έρχονται να βάλουν ένα δισ. ευρώ. Πού γίνονται αυτά τα πράγματα; Οτι είμαστε δεσμευμένοι να παραχωρήσουμε τζάμπα το γήπεδο στην ΑΕΚ για δύο χρόνια;».

Τι ακριβώς συμβαίνει, όμως, γύρω από το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και γιατί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εξερράγη χθες; Η αρχή έγινε μέσα στο Σαββατοκύριακο. Με προγραμματισμένο το ραντεβού του Γιαννακόπουλου με τον Τσίπρα για τη Δευτέρα, που θα αφορούσε το ΟΑΚΑ, φαίνεται πως κάποιοι… βιάστηκαν για να υπογραφεί νέα σύμβαση για τη χρήση του Ολυμπιακού Σταδίου από την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως πρωτοστάτησαν στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και η διαδικασία για την υπογραφή της διετούς σύμβασης κινήθηκε νύχτα Κυριακής! Και μάλιστα για μια σύμβαση έναντι ετήσιου ενοικίου ύψους μόλις 273.000 ευρώ, ποσό που μοιάζει με… δώρο προς την ΑΕΚ, αφού είναι εξαιρετικά χαμηλό. Αρκεί μόνο να σκεφτεί κάποιος πως για τη χρήση του μπασκετικού ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός πληρώνει περισσότερα από 600.000 ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, τέσσερα από τα εννέα μέλη της διοίκησης του ΟΑΚΑ προέβαλαν ισχυρές αντιδράσεις όταν τέθηκε το θέμα σε ψηφοφορία, κάνοντας λόγο για καταχρηστική σύμβαση, που ζημιώνει τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου. Γι’ αυτό και η έγκριση ήρθε με οριακή πλειοψηφία (5-4).

Πολιτικές προεκτάσεις

Η οσμή σκανδάλου γύρω από τη σύμβαση του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ αποκτά και πολιτικές προεκτάσεις, αφού αφορά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Και πλέον από την πλευρά του Γιαννακόπουλου εκφράζονται απορίες για το αν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας γνώριζε όλα όσα συνέβαιναν και τις… ζυμώσεις από κορυφαίους συνεργάτες του προκειμένου να περάσει η συγκεκριμένη σύμβαση.

Και κυρίως αν αυτή η εξέλιξη με την επιβολή υπογραφής μιας σύμβασης ύψους 273.000 ευρώ τον χρόνο για τη χρήση του ΟΑΚΑ από την ΠΑΕ ΑΕΚ την επόμενη διετία, πραγματοποιήθηκε με δική του έγκριση ή πίσω από την πλάτη του, οπότε και θα πρέπει άμεσα να παρέμβει και να ζητήσει από τη διοίκηση του ΟΑΚΑ να την ακυρώσει. Μια παρέμβαση που ζήτησε και ο ίδιος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μέσω των χθεσινών του δηλώσεων.

«Εγώ πάω με διάθεση στον Πρωθυπουργό να ακούσω ότι μία τέτοια επένδυση όπως είχε ειπωθεί είναι για το καλό του τόπου, ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι νόμιμο μπορεί για να προχωρήσει αυτή η επένδυση, γιατί είναι για το καλό όλων. Μία πάρα πολύ μεγάλη επιχειρηματική πρωτοβουλία στο κομμάτι που χρειάζεται η χώρα μας. Αν όντως αποδειχτεί ότι υπάρχει σύμβαση της ΠΑΕ ΑΕΚ με το ΟΑΚΑ για 273.000 ευρώ, σας δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα πάψει να σέβεται τη σύμβασή της με το ανοιχτό. Δεν είμαστε οι μαλ… της παρέας. Οι άνθρωποι του συμβουλίου, υπό καθεστώς φόβου, πιέσεων και τρομοκρατίας αναγκάστηκαν και υπέγραψαν».