Γνωρίζεστε και συμβιώνετε καλά μαζί εδώ και χρόνια. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες συνήθειές του που ακόμη σας βγάζουν εκτός εαυτού. Εχουν να κάνουν με κάποια μικροπράγματα όπως το κατέβασμα των σκουπιδιών στον κάδο, την τοποθέτηση της φόρμας από το γυμναστήριο στο καλάθι με τα άπλυτα, το γεμάτο γόπες τασάκι και το κλείσιμο της οδοντόπαστας στο μπάνιο.

Παρόλο που έχετε συζητήσει αρκετές φορές για όλα αυτά επιμένει να μην ανταποκρίνεται σε όσα υποσχέθηκε μόλις την προηγουμένη ημέρα.

Γνωρίζοντας ότι συνήθειες ετών δεν κόβονται… μαχαίρι, κυρίως ότι η γκρίνια δεν βοήθησε ποτέ κανέναν, αντί να κάνετε μούτρα επικοινωνείστε πιο σωστά την επιθυμία σας, ξανανοίγοντας την κουβέντα σε μια στιγμή που είναι χαλαρός.

Εξηγείστε του πόσο σας κουράζουν αυτές οι συνήθειές του δίνοντάς του να καταλάβει ότι θα σας προσφέρει μεγάλη χαρά αν σας ακούσει και ότι θα σας φτιάξει τη διάθεση.

Αλλωστε, το μεγάλο μυστικό για μια καλή σχέση δεν είναι μόνο ο καταμερισμός στις υποχρεώσεις του σπιτιού, αλλά και η εξάλειψη όλων αυτών, που κουράζουν τον διπλανό και βαραίνουν την καθημερινότητά του.