Τι καλύτερο υπάρχει για ένα ελαφρύ δείπνο από μια σαλάτα, που συνδυάζει τα πράσινα λαχανικά με κάποιους από τους πιο υγιεινούς ξηρούς που υπάρχουν καρπούς τα καρύδια ή τα αμύγδαλα και ένα φρούτο της εποχής, τις φράουλες; Yγιεινή, δροσερή και πολύχρωμη, δείχνει λαχταριστή και μπορεί να αποτελέσει και το συνοδευτικό πιάτο σε ένα γεύμα.

Υλικά

1 μπολ φράουλες

διάφορα πράσινα λαχανικά για σαλάτα (μαρούλι, σπανάκι, ρόκα ή ότι άλλο έχετε στο σπίτι)

4-5 καρύδια ή αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

αλάτι

χυμό από μισό λεμόνι

2 κ.σ. μηλόξιδο

παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά μας και τις φράουλες. Αφού στραγγίξουν τα λαχανικά τα χοντροκόβουμε και τα τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε τις φράουλες και τα καρύδια ή τα αμύγδαλα αφού τα καβουρδίσουμε. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, χτυπώντας καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας, δηλαδή, το λάδι, το μηλόξιδο, το λεμόνι και το αλάτι και περιχύνουμε τη σαλάτα μας. Προσθέτουμε την παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας και η σαλάτα μας είναι έτοιμη.