Η ζαχαροπλαστική , ακόμα και όταν έχει να κάνει με την παρασκευή ενός κέικ, απαιτεί αφοσίωση, ειδικά αν πρόκειται να γιορτάσετε κάτι, όπως τα γενέθλια ενός αγαπημένου σας προσώπου.

Η παρασκευή του δεν είναι απλή υπόθεση, γιατί κρύβει παγίδες. Εάν το κέικ δεν έχει καλή γεύση ή δεν «φουσκώσει», τότε η απογοήτευση -για τον κόπο σας!- είναι μεγάλη. Όμως, η συγκεκριμένη συνταγή, που αποδείχτηκε εξαιρετικά δημοφιλής, δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει!

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί η συνταγή αυτή θεωρείται τόσο επιτυχημένη. Το συγκεκριμένο κέικ καραμέλας, εκτός του ό,τι βρίσκεται στην κορυφή των αναζητήσεων στο Pinterest, δεν είναι χρονοβόρο, είναι ευπροσάρμοστο, ανάλογα με τα υλικά που διαθέτετε, και είναι πεντανόστιμο.

Για να ξεκινήσετε, φτιάχνετε ένα κέικ σοκολάτας.

Αφήνετε το κέικ να κρυώσει πριν δημιουργήσετε μικρές τρύπες μέσα σε αυτό. Στη συνέχεια, ρίξτε τη σάλτσα καραμέλας (σπιτική ή όχι) και λίγο γλυκό συμπυκνωμένο γάλα, για να τα απορροφήσει όλα μαζί το κέικ. Αφήστέ το να κρυώσει εντελώς πριν προσθέσετε το μίγμα κτυπημένης κρέμας, μαζί με κομμένα κομμάτια καραμέλας.

Πολλοί από τους χρήστες ρώτησαν για κάποιες παραλλαγές της συνταγής, όπως εάν θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κέικ καρότου αντί για κέικ σοκολάτας (ναι). Επίσης, αναρωτήθηκαν αν θα επηρεαζόταν η γεύση, σε περίπτωση που κάποιος παραλείψει το συμπυκνωμένο γάλα (όχι).