Ο σολομός είναι νόστιμος και έχει μεγάλη διατροφική αξία, καθώς αποτελεί μια από τις πιο πλούσιες πηγές των απαραίτητων ω-3 λιπαρών οξέων, που προστατεύουν την υγεία της καρδιάς μας και θωρακίζουν τον οργανισμό απέναντι στο ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, τον καρκίνο και άλλες παθήσεις.

Υλικά

2 φέτες σολομού (φρέσκες κατά προτίμηση)1/2 ματσάκι άνηθος

1 μικρό κρεμμύδι

25 ml λευκό κρασί

1/2 κουταλάκι γλυκού τζίντζερ σε σκόνη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

45 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε το ψάρι, το αλατίζουμε και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα πολλά υγρά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180º C και λαδώνουμε ένα ταψί, που χωράει τις φέτες του ψαριού χωρίς να τις στριμώχνει. Απλώνουμε στην επιφάνεια του ταψιού τον άνηθο, που τον έχουμε χοντροκόψει αφού αφαιρέσαμε τα κοτσάνια-, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το τζίντζερ, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Προσέξτε τον χρόνο. Τα ψάρια δεν χρειάζονται πολύ μαγείρεμα.Σερβίρουμε προσεχτικά ώστε να μην διαλυθεί το ψάρι παίρνοντας και το μείγμα άνηθου και κρεμμυδιού από το ταψί.

Συνοδέψτε με μια φρέσκια σαλάτα.