Παρείχε αφιλοκερδώς υπηρεσίες ιατρικής περίθαλψης στην Τανζανία της Αφρικής, μέχρι και ετοιμασία συσσιτίου για παιδιά, και η Κοσμητεία Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ τον τιμά με Βραβείο Αριστείας Ιατρο-κοινωνικού Εργου & Προσφοράς.

Πρόκειται για τον αν. Καθηγητή Μαιευτικής-Γυναικολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Θεόδωρο Θεοδωρίδη, ο οποίος συμμετείχε εθελοντικά στην Ιεραποστολή της Ιεράς Μητροπόλεως Ειρηνουπόλεως στην περιοχή της κοινότητας Kidamali, της επαρχίας Iringa στην κεντρική Τανζανία, όπου δραστηριοποιείται η Ελληνορθόδοξη Ιεραποστολή.

Ο τιμώμενος προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον τοπικό πληθυσμό, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που είχε μετατραπεί σε ιατρείο, όπου και εξετάζονταν ασθενείς. Επίσης, πραγματοποίησε πολλές επισκέψεις σε δύσβατα και απομονωμένα χωριά προκειμένου να εξυπηρετήσει τις μεγάλες ανάγκες του πληθυσμού.

Παράλληλα συμμετείχε στην επίβλεψη των κοινωφελών έργων της ιεραποστολής και συγκεκριμένα στην πορεία ίδρυσης και λειτουργίας σχολείων, ορφανοτροφείων, ιερών ναών και γεωτρήσεων για καθαρό πόσιμο νερό.

Επιπλέον, προσέφερε υπηρεσίες στη διανομή ειδών ένδυσης και τροφίμων στους κατοίκους μιας από τις φτωχότερες περιοχές του πλανήτη ενώ κάθε απόγευμα συμμετείχε στην προετοιμασία του συσσιτίου για τα παιδιά της περιοχής.

Μάλιστα τον Φεβρουάριο του 2019 θα μεταβεί στην Ουγκάντα της Αφρικής και τον Ιούνιο του 2019 θα βρεθεί εκ νέου στην Τανζανία, για να συνεχίσει την ανθρωπιστική του δράση.

Η Τελετή Απονομής Βραβείων Αριστείας της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαΐου και ώρα 19.30, στην Αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.