Μπορεί η Γιούτα να νίκησε τους Ρόκετς στο Χιούστον, στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς για τους ημιτελικούς των πλέι οφ της Δύσης, και να πήρε το πλεονέκτημα έδρας, ωστόσο η απάντηση από τον Χάρντεν και την παρέα του ήρθε στο Σολτ Λέικ Σίτι καθώς επικράτησαν με 113-92, στο τρίτο παιχνίδι της σειράς, και ανέκτησαν το πλεονέκτημα έδρας, παίρνοντας παράλληλα και το προβάδισμα στις νίκες με 2-1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες του Χιούστον ήταν εξαιρετικοί στα πρώτα δύο δωδεκάλεπτα, καθώς επέβαλαν από την αρχή το ρυθμό τους και κατάφεραν να προηγηθούν στο ημίχρονο με 70-40. Πρώτοι σκόρερ των νικητών ήταν οι Τζέιμς Χάρντεν και Έρικ Γκόρντον που σημείωσαν από 25 πόντους έκαστος, με τον Χάρντεν να έχει ακόμη 4 ριμπάουντ και 12 ασίστ. Επίσης, ο Κρις Πολ συνέβαλε στην επικράτηση του Χιούστον με 15 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ πρώτος σκόρερ των Τζαζ ήταν ο Ρόις Ο’Νιλ με 17 πόντους.

Στο μεταξύ, οι Πέλικανς νίκησαν 119-100 τους πρωταθλητές Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στη Νέα Ορλεάνη και μείωσαν τη σειρά σε 2-1. Οι γηπεδούχοι στηρίχθηκαν στον Άντονι Ντέιβις, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 33 πόντους και 18 ριμπάουντ. Ο Τζρου Χόλιντεϊ πρόσθεσε 21 πόντους και ο Ίαν Κλαρκ 18, ο Νίκολα Μίροτιτς είχε απολογισμό 16 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ ο Ρατζόν Ρόντο πήρε 10 ριμπάουντ και μοίρασε 21 ασίστ. Στο «στρατόπεδο» των «πολεμιστών», ο Κλέι Τόμπσον σημείωσε 26 πόντους, ο Κέβιν Ντουράντ πρόσθεσε 22, ο Στεφ Κάρι, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός μετά την επιστροφή από τον τραυματισμό του στο γόνατο, πέτυχε 19, ενώ ο Ντρέιμοντ Γκριν «άγγιξε» το τριπλ νταμπλ, καθώς τελείωσε τον αγώνα με 11 πόντους, 12 ριμπάουντ και 9 ασίστ.