Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έζησε το όνειρό του στη Βαρκελώνη και μιλώντας στη «Mundo Deportivo» δεν δίστασε να αποκαλύψει τους στόχους του αλλά και μια προσωπική του στιγμή όταν κινδύνευσε η ζωή του σε ηλικία 16 χρονών και σώθηκε από τον πατέρα του.

Ο 19χρονος πρωταθλητής του τένις ρωτήθηκε για το αν είναι στόχος του η κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης: «Αυτή τη στιγμή βλέπω τον εαυτό μου να είναι μακριά, παράλληλα όμως νομίζω ότι μπορώ να το καταφέρω. Δεν αποτελεί όμως τον μοναδικό στόχο μου. Θεωρώ ότι μπορείς να πετύχεις περισσότερα πράγματα από αυτό. Να γράψεις ιστορία στο τένις, να εμπνεύσεις τους ανθρώπους και τα παιδιά να ασχοληθούν με αυτό», απάντησε, ενώ όσον αφορά τις προσδοκίες του για αυτή τη χρονιά είπε: «Να κλείσω το χρονιά στο τοπ-50, να κατακτήσω έναν τίτλο ATP, να φτάσω σε έναν προημιτελικό Γκραν Σλαμ».

Η δύσκολη στιγμή

Ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε και στην περιπέτεια που είχε κάνοντας σερφ στην Κρήτη με έναν φίλο του, όταν βρέθηκαν στη θάλασσα πενήντα μέτρα μακριά από την ακτή με τα κύματα να τους σκεπάζουν.

«Ενιωσα ότι πνιγόμουν. Ο πατέρας μου, που ήταν μαζί μας, έπεσε στο νερό και προσπαθώντας να με τραβήξει προς την παραλία βρήκαμε ένα βράχο. Ετσι σωθήκαμε. Από εκείνη την ημέρα, ξέρω καλύτερα πόσο με νοιάζει η ζωή μου. Αλλαξε όλη την προοπτική για αυτήν αλλά και ο σεβασμός μου για τα πάντα. Είμαι ζωντανός και έχω τη δυνατότητα να κάνω αυτά που θέλω».