Για τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας διαβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η διοίκηση του ομίλου Olympia μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε την περασμένη Δευτέρα 1η Μαΐου σε τμήμα του εργοστασίου της εταιρείας Συστήματα Sunlight, στο Νέο Oλβιο Ξάνθης.

Η εταιρεία, η οποία ξεκίνησε την αποτίμηση των ζημιών που προκάλεσε η πυρκαγιά (σύμφωνα με πληροφορίες αφορούν περίπου 1.500 τ.μ. από τα 142.000 τ.μ. του εργοστασίου), βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές και τους φορείς της περιοχής και όπως σημειώνει όλοι οι εργαζόμενοι είναι απόλυτα ασφαλείς.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ομίλου Olympia Γιάννης Καραγιάννης, δήλωσε ότι «παρά το δυσάρεστο συμβάν θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα διατηρήσουμε ακέραιες όλες τις θέσεις εργασίας, θα αποκαταστήσουμε ταχύτατα τις ζημίες στο τμήμα του εργοστασίου που έχει πληγεί και θα το κάνουμε ακόμα καλύτερο από πριν.

Ταυτόχρονα, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε συστηματικά με τις τοπικές Αρχές για οτιδήποτε χρειαστεί».

Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Η διοίκηση της εταιρείας αναμένεται να προχωρήσει άμεσα στην πλήρη εκτίμηση της κατάστασης και των ζημιών που προκάλεσε η φωτιά, με στόχο την ταχύτερη δυνατή αποκατάστασή τους. Οπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της δεσμεύεται ότι η παραγωγική δραστηριότητα θα επανέλθει το συντομότερο δυνατόν για τη συνέχιση της εξυπηρέτησης των ανά τον κόσμο πελατών της.

Κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης των ζημιών θα διατηρηθούν στο ακέραιο όλες οι θέσεις εργασίας. Επιπλέον, η εταιρεία με δική της πρωτοβουλία προχώρησε σε συνεργασία με εξειδικευμένη περιβαλλοντική τεχνική συμβουλευτική εταιρεία για την άμεση διενέργεια πρόσθετων περιβαλλοντικών ελέγχων και μετρήσεων στην περιοχή του εργοστασίου, επιπρόσθετα των προληπτικών ελέγχων που διενεργούν οι αρμόδιοι φορείς.