Στην πρώτη παρουσία του στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός έκανε μάλλον το καλύτερο ενενηντάλεπτο εδώ και μήνες. Ας ήταν αντίπαλος η –ούτως ή άλλως ολίγων αγωνιστικών κυβικών –Κέρκυρα. Η παρουσία του Πέδρο Μαρτίνς προφανώς αποτέλεσε ένα πρώτης τάξεως κίνητρο για όσους πάτησαν χορτάρι εκείνο το απόγευμα Δευτέρας στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Προς τι η ανάμνηση μιας αναμέτρησης που προφανώς πλέον ελάχιστοι θυμούνται στο Λιμάνι; Ο λόγος είναι ο ίδιος ο πορτογάλος προπονητής. Ο Πέδρο Μαρτίνς, που αναμένεται στη χώρα μας ξανά ώς το τέλος της εβδομάδας.

Λογικά θα είναι εδώ μεθαύριο Παρασκευή και μάλιστα κατά μία πληροφορία δεν έρχεται μόνος του. Θα συνοδεύεται από έναν συμπατριώτη του προπονητή, που θέτει υποψηφιότητα για την προσθήκη του στο τεχνικό οργανόγραμμα των τμημάτων υποδομής του κλαμπ. Ο 48χρονος επιστρέφει λοιπόν, θα είναι στο Φάληρο την Κυριακή για το ματς με τον Παναιτωλικό και μένει να δούμε αν η παρουσία του θα αποτελέσει ξανά μια τρόπον τινά έμπνευση. Καθόλου αδιάφορο δεν είναι το ματς της 29ης αγωνιστικής. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται δύο βαθμούς στις τελευταίες δύο αγωνιστικές για να εξασφαλίσει μαθηματικά την τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα (και το καλό ελληνικό εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League της νέας σεζόν).

Σε αυτό ακριβώς το πνεύμα ήταν και το καμπανάκι του Χρήστου Κόντη προς τους ποδοσφαιριστές. Η χθεσινή ήταν ημέρα ρεπό για την ομάδα. Φεύγοντας από τον Ρέντη όμως τη Δευτέρα, ο έλληνας προπονητής φρόντισε να είναι ξεκάθαρος απέναντι σε όλους. «Οποιος νομίζει ότι η σεζόν τελείωσε, κάνει λάθος. Σε αυτή την ομάδα πρέπει να κερδίζεις πάντα. Πρέπει να είμαστε επαγγελματίες ώς το τέλος, να τα δίνουμε όλα» προειδοποίησε. Και μιας και η… κλοπή στη Ριζούπολη ήταν νωπή, πρόσθεσε: «Πρέπει να προσπαθούμε περισσότερο, άσχετα τι γίνεται στο παιχνίδι. Είχαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν κάναμε καλές επιλογές και τελειώματα και δεν κάναμε γκολ. Δεν ήμασταν τέλειοι, αλλά έπρεπε να σκοράρουμε με βάση την εικόνα μας».

Ο Πέδρο Μαρτίνς φυσικά δεν έρχεται για το ματς της Κυριακής. Ερχεται να ανοίξει έναν δεύτερο κύκλο επαφών με τον πυρήνα των συνεργατών που θα έχει με θέα στον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν. Μάλιστα αυτή τη φορά δεν σκοπεύει να μείνει μόνο μία εβδομάδα, αλλά μεγαλύτερο διάστημα, που θα αποφέρει και μεγαλύτερη πρόοδο στα ανοιχτά θέματα. Μια από τις σημαντικότερες υποθέσεις όμως αφορά την αξιολόγηση του υπάρχοντος ρόστερ. Αρα η Κυριακή στο Φάληρο θα έχει σημασία για εκείνους που διεκδικούν την παραμονή τους.

Ελεύθερος

Διαδικασία που μάλλον ολοκληρώθηκε για τον Γκιγιόμ Ζιλέ, αν πιστέψουμε τους συμπατριώτες του. Τι έλεγαν χθες οι Βέλγοι; Οτι είναι έτοιμος να επιστρέψει στην πατρίδα, για λογαριασμό της Αντβέρπ. «Ο Ζιλέ είναι 34 ετών και το πέρασμά από τη Ναντ ήταν επιτυχημένο. Η πορεία του στον Ολυμπιακό τον βρίσκει να μένει ελεύθερος… Ο Ντ’ Ονόφριο και το δίδυμο Χέρμαν φαν Χόλσμπεεκ, Μότζι Μπαγιάτ βρίσκονται σε συζητήσεις για να κλείσουν τη συμφωνία. Για την Αντβέρπ ένας ακόμη παίκτης με εμπειρία στο συν» έγραψε ο δημοσιογράφος Στεφάν Πάουελς. Υποστηρίζει μάλιστα ότι ο Ζιλέ θα υπογράψει διετές συμβόλαιο στην Αμβέρσα. Δεν είναι ο μόνος της βελγικής παροικίας που είναι προς αποχώρηση. Θα ακολουθήσουν και άλλοι.

n Σήμερα αναμένεται να υποβληθεί σε επέμβαση στον αριστερό ώμο ο Λεονάρντο Κούτρης. Εννοείται πως η σεζόν για εκείνον τελείωσε στη Ριζούπολη.