Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και το κονσόρτσιουμ Athens Alive OAKA δεν είναι οι μοναδικοί που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αφού οι φήμες που υπήρχαν όλο το προηγούμενο διάστημα για πρόταση ξένων επενδυτών που επεξεργάζεται ο Γιάννης Αλαφούζος έχουν βάση.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έχει στα χέρια του εδώ και μερικές ημέρες επίσημη πρόταση από ξένο fund και συγκεκριμένα το Pan Asia Investments για την πώληση του πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ, μαζί με το προπονητικό κέντρο στο Κορωπί. Η εταιρεία που εδρεύει στην Ελβετία και την οποία εκπροσωπεί ο ταϊλανδός μεγιστάνας Πάιρο Πιεμπονγκσάντ έχει ρίξει στο τραπέζι συγκεκριμένα ποσά, τα οποία είναι τα εξής:

Α) 13 εκατομμύρια ευρώ στον Γιάννη Αλαφούζο προσωπικά για την παραχώρηση των μετοχών της ΠΑΕ.

Β) 7,5 εκατομμύρια ευρώ για την εξαγορά του προπονητικού κέντρου Γεώργιος Καλαφάτης στο Κορωπί.

Γ) «Χάρισμα» των 7 εκατομμυρίων που είναι δεσμευμένα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο λόγω ενός δανείου που «ανακυκλώνεται» από τα χρήματα που έμπαιναν στην ΠΑΕ μέσω της NOVA.

Δ) Αμεση επένδυση 20 εκατομμυρίων ευρώ στην ομάδα για την ενίσχυσή της την επόμενη σεζόν.

Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι οι επενδυτές έχουν επικοινωνήσει και με κυβερνητικά στελέχη, είναι ενήμερος και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και πως είναι θετικοί στο να υπάρξει αλλαγή σκυτάλης στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός προκειμένου να σωθεί ο σύλλογος. Μάλιστα, άνθρωποι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σχολίαζαν χθες, εν μέσω… διάψευσης όλων των φημών, πως κρύβονται πολιτικά παιχνίδια πίσω από όλο αυτό και πως δεν έχουν στα χέρια τους πρόταση. Και έλεγαν ότι δεν γίνεται ο Αλαφούζος να ζητεί επιπλέον χρήματα από τη στιγμή που δεν υπάρχει πρόταση.Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ πράγματι επεξεργάζεται τη συγκεκριμένη πρόταση, πως καταρχήν την αρνήθηκε, αλλά δεν ήταν η οριστική απάντησή του και είναι διατεθειμένος να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση.