Εντολή να ελεγχθούν όλες οι τραπεζικές καταθέσεις των δέκα πολιτικών προσώπων για τα οποία έχει διαβιβαστεί ο φάκελος στη Βουλή σχετικά με την υπόθεση της Νοvartis έδωσε με έγγραφό της η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Η εισαγγελική παραγγελία για την άρση του απορρήτου αφορά και τα συγγενικά πρόσωπα των πολιτικών – συζύγους και ενήλικα τέκνα – ανεβάζοντας στους 38 τον αριθμό των προσώπων που δια αυτής της οδού μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα αφορά τις καταθέσεις , σε τραπεζικούς λογαριασμούς και θυρίδες καθώς και τα άυλα περιουσιακά στοιχεία , μετοχές κλπ των δέκα πολιτικών προσώπων . Στο έγγραφο , το οποίο εστάλη σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ζητείται από την εισαγγελέα να της αποσταλούν τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών και γενικώς των περιουσιακών στοιχείων των 10 πολιτικών προσώπων για τα οποία η δικογραφία στάλθηκε στη Βουλή καθώς και τις συζύγους και τα ενήλικα τέκνα τους (συνολικά 38 άτομα).

Η κίνηση αυτή της κ. Τουλουπάκη , που συμπίπτει χρονικά με τη διενέργεια των παράλληλων εργασιών της Βουλής, εντάσσεται στο σκέλος της έρευνάς της για την ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος ). Αδίκημα για το οποίο με βάση και τη νομολογία έχει αρμοδιότητα και για τα πολιτικά πρόσωπα η τακτική δικαιοσύνη.

Σε ανάλογη κίνηση είχε προχωρήσει η εισαγγελέας και για χιλιάδες μη πολιτικά πρ’οσωπα, κυρίως γιατρούς οι οποίοι ελέγχονται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της Novartis.