Η πλειονότητα των χρηστών του Διαδικτύου έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στο Facebook, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν την Κυριακή στις ΗΠΑ και τη Γερμανία, την ίδια ώρα που ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Μαρκ Ζάκερμπεργκ ζήτησε και πάλι συγγνώμη με ολοσέλιδες καταχωρίσεις σε βρετανικές και αμερικανικές εφημερίδες για το πρόσφατο σκάνδαλο υπεξαίρεσης προσωπικών δεδομένων.

Λιγότεροι από τους μισούς Αμερικανούς εμπιστεύονται το Facebook σε ό,τι αφορά την τήρηση της αμερικανικής νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters και της εταιρείας Ipsos.

Η δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos έδειξε ότι τέσσερις στους δέκα Αμερικανούς (41%) εμπιστεύονται το Facebook για την τήρηση των νόμων που προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα τους. Τα ποσοστά είναι κατά πολύ υψηλότερα για την Amazon.com (66%), για το Google (62%) και τη Microsoft Corp (60%).

Αλλη δημοσκόπηση, στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag, δείχνει ότι το 60% των Γερμανών φοβούνται πως το Facebook και άλλοι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έχουν αρνητικές συνέπειες για τη Δημοκρατία.

Η δημοσκόπηση στην Bild έγινε από την εταιρεία Kantar EMNID. Μόνο το 33% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έχουν θετική επίδραση στη Δημοκρατία, ενώ το 60% πιστεύει το αντίθετο.