Στους Ελληνες και τους Κύπριους που χαρακτηρίζει «κακούς γείτονες» ρίχνει την ευθύνη του άκρατου εξοπλισμού του τουρκικού στρατού και της παραγωγής τουρκικών όπλων, ο Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε συγκέντρωση κοινοταρχών, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην εισβολή του 1974 στην Κύπρο διαστρεβλώνοντας πλήρως την πραγματικότητα

«Το 1974 κατά την ‘ειρηνευτική επιχείρηση Κύπρου’ με την ‘επιχείρηση αποσιώπησης’ κατέστρεψαν ολόκληρο το σύστημά επικοινωνίας μας. Επικεφαλής αυτής της επιχείρησης ήταν οι δήθεν σύμμαχοί μας. Το κατέστρεψαν. Τι έγινε; Εμείς ιδρύσαμε την ASELSAN (Αμυντική Bιομηχανία Τουρκίας).

Τώρα εμείς με την ASELSAN κάνουμε πολύ καλύτερο από εκείνο. Και δεν κάνουμε μόνο αυτό. Πλέον η ASELSAN έχει εξελιχθεί σε μια εταιρεία που συμμετέχει στους διεθνείς διαγωνισμούς.

Αυτοί οι κακοί γείτονες μας έκαναν να αποκτήσουμε περιουσία, μας έκαναν να αποκτήσουμε γνώση και να είμαστε σε θέση να παράξουμε», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Από τις κατηγορίες δεν γλίτωσε η Ελλάδα για την οποία είπε απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους:

«Η ΕΕ στήριξε την Ελλάδα κατά την οικονομική κρίση. Τους έδωσαν 400 δισ. ευρώ. Όταν χώρες με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο έχουν προβλήματα τους βοηθάνε φυσικά με ανταλλάγματα. Αλλά όταν η Τουρκία έχει προβλήματα της γυρνάνε την πλάτη. Ακόμα κι έτσι όμως, εμείς λέμε ότι θα κάνουμε θυσίες και θα τα καταφέρουμε μόνοι μας».