Αδεια έδρανα

Με άδεια έδρανα ξεκίνησε η συζήτηση για την Προανακριτική καθώς απουσίαζαν πολλοί βουλευτές. Ούτε 10 από τους 300 βουλευτές δεν ήταν στην Ολομέλεια κατά την έναρξη της συζήτησης. Το ενδιαφέρον είναι πως απουσίαζαν μαζικά ακόμα και οι βουλευτές της ΝΔ που είχαν καταθέσει την πρόταση. Μετά βίας υπήρχαν τέσσερις – πέντε γαλάζιοι βουλευτές στην αφετηρία της συνεδρίασης.

Προ πάντων «ταπεινότητα»

Το «ηθικό πλεονέκτημα» ήταν η φράση που πολυφορέθηκε στη Βουλή –και σε αυτό στάθηκαν και οι «απολογούμενοι» υπουργοί. Ο ένας το αναζήτησε στην ταπεινή καταγωγή του, ο άλλος σε μαντινάδες. «Εγώ δεν είμαι γιος πρωθυπουργού, ούτε υιοθετημένος κανενός, στα Γλυκά Νερά έμενα κι εκεί μένω ακόμη. Είμαι κράμα Πόντιου και Αιτωλοακαρνάνα» είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ ο Παύλος Πολάκης έκλεισε τραγουδιστά την ομιλία του: «Δε θέλω δανεικά φτερά, με φτάνουν τα δικά μου, έτσι κι αλλιώς ζηλεύουνε πολλοί το πέταγμά μου». «Εξαιρετικός! Να ‘τανε η ζήλια ψώρα, θα κολλούσε όλη η χώρα» σχολίασε ειρωνικά βουλευτής της ΝΔ.

Παράπονα από ΔΗΣΥ

«Γιατί η ΝΔ δεν είχε την ελάχιστη μέριμνα να συμπεριλάβει στην πρότασή της όλα όσα έχουν καταγγείλει οι τρεις βουλευτές της ΔΗΣΥ;» ήταν το παράπονο του Θόδωρου Παπαθεοδώρου, ο οποίος αναφερόμενος στους Εύη Χριστοφιλοπούλου, Ανδρέα Λοβέρδο, Βασίλη Κεγκέρογλου επισήμανε ότι ήταν οι πρώτοι που ανακίνησαν το θέμα πριν από περίπου έναν χρόνο κατά της πρώην και νυν πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με αναφορά προς την τότε εισαγγελέα Διαφθοράς.

Αποκάλυψη τώρα

«Πρόδωσε» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας τις κυβερνητικές διαθέσεις γύρω από την Προανακριτική για τη Novartis προαναγγέλλοντας πως θα έχει σύντομη ημερομηνία λήξης. Απαντώντας στις αντιδράσεις της ΝΔ για την υπόθεση και την πορεία της Προανακριτικής που έχει ήδη συγκροτηθεί, ανέφερε πως η κυβερνητική πλειοψηφία θα φροντίσει να επιστραφεί η δικογραφία στην Δικαιοσύνη διότι «μόνο εκεί δεν υπάρχει παραγραφή και επέρχεται τιμωρία!».

Μάχες στη σκακιέρα

Στην Ολομέλεια αντάλλασσαν πυρά, στο εντευκτήριο έπαιζαν σκάκι. Στην αίθουσα με τους δερμάτινους καναπέδες είχαν στηθεί 20 σκακιέρες με αφορμή τη βράβευση των ελληνίδων πρωταθλητριών (Σταυρούλα Τσολακίδου, Αναστασία Αβραμίδου και Αννα-Μαρία Μπότσαρη) από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Ανάμεσα σε αυτούς που βρέθηκαν στο εντευκτήριο κι έπαιξαν σκάκι με τις πρωταθλήτριες ήταν η Γεωργία Γεννιά, ο Δημήτρης Μάρδας και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.