Η ΑΕΚ έμεινε στις δάφνες της κατάκτησης του Κυπέλλου και πλέον χρειάζεται ένα μπασκετικό θαύμα από αυτά που έκανε η θρυλική ομάδα της ταινίας «1968» (όταν ανέτρεπε διαφορές ακόμα και 20 πόντων) για να κρατήσει ζωντανό το όνειρο πρόκρισης στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ενωση όμως μετά το κάζο από την τσεχική Νίμπουρκ στο ΟΑΚΑ (98-88 οι Τσέχοι) δεν θα έχει τη ρεβάνς στο Καλλιμάρμαρο και θα ψάχνει το +11 σε μια δύσκολη έδρα, κόντρα στη μόνιμη πρωταθλήτρια της χώρας, η οποία τουλάχιστον χθες έδειξε μια κλάση ανώτερη.

Το πιο οδυνηρό για τους κυπελλούχους Ελλάδας είναι ότι την πάτησαν ακριβώς από εκεί που περίμεναν και είχαν στοχεύσει! Το βάρος το είχαν ρίξει στην άμυνα, αλλά το πλάνο πήγε περίπατο, με τους φιλοξενουμένους να βάζουν 98 πόντους και να θυμίζουν την υπερομάδα από την πατρίδα τους, της παλιάς εποχής, τη Σλάβια Πράγας, την οποία είχε λυγίσει το 1968 η Ενωση.

Τα μοτεράκια των Τσέχων

«Τρέχουν τόσο γρήγορα που με τον αέρα που σηκώνουν θα παγώσουν τους θεατές στα επίσημα» είχε προειδοποιήσει ο Ντράγκαν Σάκοτα, αλλά δεν μπόρεσε στο ελάχιστο να μπλοκάρει τα μοτεράκια των Τσέχων Κέντρικ Ρέι (30 π., 6 ριμπ., 6 ασίστ), Αλεξ Ντέιβις (20 π. με 8/10 σουτ και 7 ριμπ.) και Γιουτζίν Λόρενς (14 π., 8 ασίστ) που έδωσαν απίστευτη ταχύτητα στη μηχανή του Ορέν Αμιέλ, η οποία σούταρε με 73% στα δίποντα.

Τα ξεσπάσματα της Ενωσης, που έφεραν τη μείωση του σκορ από τους 19 πόντους του 19′ (27-46) μέχρι και στους επτά (77-84) τριάμισι λεπτά πριν από το φινάλε δεν είχαν συνέχεια, ενώ Χάρις (25 π., 6 ασίστ, 6 ριμπ.) και Πάντερ (18 π.) ξύπνησαν αργά.