Τα όσα έχουν γίνει στο φετινό πρωτάθλημα, με τις διαιτητικές αποφάσεις εναντίον του Ολυμπιακού, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι έχουν καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα που έχει αυτή τη στιγμή ο βαθμολογικός πίνακας της Σούπερ Λίγκας. Μια εικόνα που αναμφίβολα θα ήταν διαφορετική αν οι Ερυθρόλευκοι δεν είχαν να αντιμετωπίσουν εχθρικές διαιτησίες και εις βάρος τους λάθη σε πολλά παιχνίδια της φετινής σεζόν.

Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σκηνικό που έχει στηθεί στη φετινή Σούπερ Λίγκα έχει να παρουσιάσει και αποφάσεις εύνοιας των αντιπάλων του Ολυμπιακού (ΠΑΟΚ και ΑΕΚ). Αποφάσεις που έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και συζητήσεις, αναφορικά με το επίπεδο της διαιτησίας την περίοδο της «εξυγίανσης». Προφανώς κάποιοι δεν θέλουν να παραδεχθούν το πολύ μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει, ωστόσο όσα γίνονται σχεδόν κάθε Κυριακή (και όσο το πρωτάθλημα πλησιάζει στο τέλος του) υπενθυμίζουν πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Ο ισχυρός άνδρας των πρωταθλητών Ελλάδας, Βαγγέλης Μαρινάκης, αναφέρθηκε μετά το ντέρμπι με την Ενωση τόσο στα διαιτητικά λάθη εναντίον του Ολυμπιακού όσο και στην εύνοια που έχει ο ΠΑΟΚ. Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο μεγαλομέτοχος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ έκανε ιδιαίτερη μνεία στις διαιτητικές αποφάσεις υπέρ του ΠΑΟΚ στα δύο τελευταία ματς του Δικεφάλου του Βορρά, σε Αγρίνιο και Γιάννινα.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν πάρει από το ξεκίνημα της σεζόν ξεκάθαρη θέση αναφορικά με τα όσα γίνονται στον χώρο της διαιτησίας (και όχι μόνο), θέτοντας σημαντικά ερωτήματα προς την ΕΠΟ αλλά και τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη. Εχουν επίσης γνωστοποιήσει τις έντονες διαμαρτυρίες τους στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, κάνοντας συγκεκριμένες αναφορές σε πρόσωπα και καταστάσεις. Εχει λοιπόν μεγάλο ενδιαφέρον η καταγραφή συγκεκριμένων διαιτητικών αποφάσεων εναντίον του Ολυμπιακού και υπέρ άλλων ομάδων και κυρίως υπέρ του ΠΑΟΚ. Μια καταγραφή που φανερώνει πολλά για τα όσα προαναφέραμε και τη βαθμολογική θέση των ομάδων, δέκα αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.