Διοικητικούς υπαλλήλους με ειδίκευση στα χρηματοοικονομικά και τη μακροοικονομία θα απασχολήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Για τον σκοπό αυτό η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού διοργανώνει γραπτό διαγωνισμό για την πρόσληψη 55 ατόμων στον τομέα των χρηματοοικονομικών και 32 στον τομέα της μακροοικονομίας.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να επιλέξουν για ποια ειδικότητα επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή καθώς η αίτηση αφορά μόνο τον έναν από τους δύο τομείς.

Κατά την υποβολή της αίτησης υποψηφιότητας οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απολαύουν των πολιτικών τους δικαιωμάτων ως υπήκοοι κράτους-μέλους της ΕΕ, να παρέχουν τα εχέγγυα ήθους που απαιτούνται για την άσκηση των καθηκόντων τους και οι άνδρες υποψήφιοι να έχουν τακτοποιήσει τις στρατολογικές τους υποχρέωσεις.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν τουλάχιστον δύο επίσημες γλώσσες της ΕΕ, εκ των οποίων τη μία σε άριστο επίπεδο και την άλλη σε επίπεδο Β2 (ικανοποιητική γνώση).

Η δεύτερη γλώσσα πρέπει να είναι η αγγλική, η γαλλική ή η γερμανική.

Για τον τομέα των χρηματοοικονομικών οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν επίπεδο εκπαίδευσης που αντιστοιχεί σε πλήρεις πανεπιστημιακές σπουδές τουλάχιστον τεσσάρων ετών, πιστοποιούμενες με δίπλωμα (πτυχίο) στις οικονομικές επιστήμες, τα μαθηματικά, τη στατιστική, την οικονομετρία ή τα χρηματοοικονομικά ακολουθούμενο από τουλάχιστον εξαετή επαγγελματική πείρα σε χρηματοοικονομικά ή οικονομικά θέματα ή σε ανάλυση σχετική με τη φύση των καθηκόντων ή επίπεδο εκπαίδευσης που αντιστοιχεί σε πλήρεις πανεπιστημιακές σπουδές τουλάχιστον τριών ετών πιστοποιούμενες με δίπλωμα (πτυχίο) στις οικονομικές επιστήμες, τα μαθηματικά, τη στατιστική, την οικονομετρία ή τα χρηματοοικονομικά ακολουθούμενο από τουλάχιστον επταετή επαγγελματική πείρα σε χρηματοοικονομικά ή οικονομικά θέματα ή σε ανάλυση σχετική με τη φύση των καθηκόντων.

Για τον τομέα της μακροοικονομίας οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν επίπεδο εκπαίδευσης που αντιστοιχεί σε πλήρεις πανεπιστημιακές σπουδές τουλάχιστον τεσσάρων ετών πιστοποιούμενες με δίπλωμα (πτυχίο) στις οικονομικές επιστήμες, τα μαθηματικά ή τη στατιστική ακολουθούμενο από τουλάχιστον εξαετή επαγγελματική πείρα στον τομέα της μακροοικονομίας ή των μακροοικονομικών στατιστικών ή επίπεδο εκπαίδευσης που αντιστοιχεί σε πλήρεις πανεπιστημιακές σπουδές τουλάχιστον τριών ετών πιστοποιούμενες με δίπλωμα (πτυχίο) στις οικονομικές επιστήμες, τα μαθηματικά ή τη στατιστική, ακολουθούμενο από τουλάχιστον επταετή επαγγελματική πείρα στον τομέα της μακροοικονομίας ή των μακροοικονομικών στατιστικών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά και μόνο την αίτησή τους στην ιστοσελίδα της epso http://jobs.eu-careers.eu έως και τις 19 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι ώρα Κεντρικής Ευρώπης.