Οι Ράφαελ Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του 2017 και φυσικά αναδείχθηκαν πρωταγωνιστές και στα ετήσια βραβεία της ΑΤΡ.

Ο Ισπανός τενίστας πήρε το πιο σημαντικό, αυτό του «ΑΤΡ Year-end No.1», καθώς κατέκτησε 6 τρόπαια φέτος, εκ των οποίων τα δύο σε Grand Slam, μετείχε σε 10 τελικούς και ολοκληρώνει τη σεζόν στην κορυφή του κόσμου, ενώ ο Ελβετός κέρδισε τρία ξεχωριστά βραβεία.

Ο Φέντερερ είχε την καλύτερη «επιστροφή», αφού από το νο 16 επανήλθε στο νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ κατέκτησε και 7 τίτλους, τους περισσότερους από κάθε άλλο μέσα στη σεζόν, κι έτσι αναδείχθηκε «Comeback Player of the Year».

Επίσης, ως κάτοχος 19 Grand Slam τίτλων, κέρδισε για 13η φορά στην καριέρα του και 7η διαδοχική το «Stefan Edberg Sportsmanship Award», δηλαδή το βραβείο όπου ψηφίζουν οι τενίστες της ΑΤΡ για τον παίκτη με την κορυφαία προσωπικότητα.

Τέλος, για 15 συνεχή χρονιά, πήρε και το βραβείο του αγαπημένου του κοινού («ATP World Tour Fans Favourite»).

Αξίζει να σημειωθεί πως, από το 2000 που απονέμεται το συγκεκριμένο βραβείο, το έχουν κερδίσει μόνο τρείς παίκτες. Ο Γκουστάβο Κουέρτεν το 2000, ο Μαράτ Σάφιν το 2001 και το 2002 και ο Ρότζερ Φέντερερ από το 2003 έως και φέτος.

Άλλα δύο σημαντικά βραβεία πήρε ο 18χρονος Καναδός, Ντένις Σαποβάλοφ, αυτό του ανερχόμενου αστέρα («ATP Star of Tomorrow») και αυτό του πιο βελτιωμένου τενίστα για το 2017 («Most Improved Player of the Year»).

Από εκεί και πέρα, ο Νέβιλ Γκόντγουιν κέρδισε το βραβείο του προπονητή της χρονιάς («ATP Coach of the Year»), καθώς ο τενίστας του, Κέβιν Άντερσον, έκανε τη μεγάλη υπέρβαση και έφτασε έως τον τελικό του Αμερικανικού όπεν, ενώ ο Ρουμάνος Χόρια Τεκάου κέρδισε το φιλανθρωπικό βραβείο «Arthur Ashe Humanitarian of the Year».

Τέλος, οι Αμερικανοί αδελφοί Μπομπ και Μάικ Μπράιαν αναδείχθηκαν, για 13η διαδοχική χρονιά, η πιο δημοφιλής ομάδα στα διπλό (ATP World Tour Fans’ Favourite Team).