Τα ερωτήματα για την ύποπτη δραστηριότητα του λεγόμενου μεσάζοντα στην υπόθεση της πώλησης οπλικών συστημάτων στη Σαουδική Αραβία πληθαίνουν καθημερινά και μέσω της Βουλής.

Πέραν των εύλογων ερωτημάτων που διατυπώνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το πώς είναι δυνατόν μια διακρατική συμφωνία να υπογράφεται από έλληνα υπήκοο με ελληνικό διαβατήριο και να δεσμεύει ξένη κυβέρνηση έναντι της Ελλάδας και για ποιο λόγο δεν ακολουθήθηκε η συνήθης τακτική που προβλέπει ότι οι διακρατικές συμφωνίες υπογράφονται μεταξύ ομολόγων, προκύπτουν νεότερα ζητήματα σε σχέση με την εταιρεία από το Κιλκίς, της οποίας ως εκπρόσωπος εμφανίζεται ο Βασίλης Παπαδόπουλος.

Η εταιρεία Ολυμπιακή Βιομηχανία ΑΕ είναι ελλειμματική κι έχει να δημοσιοποιήσει τους ισολογισμούς της εδώ και τρία χρόνια, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε από βήματος της Βουλής ο Ανδρέας Λοβέρδος. «Ο τελευταίος ισολογισμός αυτής της ζημιογόνου εταιρείας κατατέθηκε το 2013 και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το 2014, έκτοτε δεν δημοσιεύτηκε κανένας ισολογισμός της» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καταθέτοντας το σχετικό έγγραφο στα πρακτικά και καλώντας την κυβέρνηση να διαφωτίσει τη συγκεκριμένη υπόθεση και τον εμπλεκόμενο υπουργό να δώσει εξηγήσεις.

Παράλληλα, προκύπτει ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα, όταν υπέγραψε την επίμαχη διακρατική συμφωνία ως εκπρόσωπος των Σαουδαράβων, δεν ήταν καν πρόεδρος της εταιρείας Ολυμπιακή Βιομηχανία ΑΕ. Οπως καταγράφεται στο επίσημο έγγραφο του Επιμελητηρίου Κιλκίς, το καταστατικό της εταιρείας έχει αλλάξει από τις 30-11-2016 και πλέον ο Βασίλης Παπαδόπουλος δεν μετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας. Συνεπώς, δεν μπορεί να την εκπροσωπεί, όπως επισημαίνουν και παράγοντες που παρακολοθούν την υπόθεση. Δηλαδή, όταν ο λεγόμενος μεσάζοντας Βασίλης Παπαδόπουλος υπέγραψε τη διακρατική συμφωνία ως εκπρόσωπος της εταιρείας Ολυμπιακή Βιομηχανία ΑΕ, δεν μετείχε καν στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

Η γενική συνέλευση της εταιρείας Ολυμπιακή Βιομηχανία ΑΕ είχε ορίσει ως πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο τη Χρυσή Δασυγένη και αντιπρόεδρος της εταιρείας έχει οριστεί ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, συγγενής του φερόμενου ως «μεσάζοντα». Επομένως, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για το πώς ο Βασίλης Παπαδόπουλος εμφανίζεται ως εκπρόσωπος των Σαουδαράβων μέσω μιας εταιρείας που δεν μετέχει καν στο Διοικητικό Συμβούλιό της κι εύλογα βουλευτές της αντιπολίτευσης που παρακολουθούν την εξέλιξη της υπόθεσης διερωτώνται αν η εταιρεία Ολυμπιακή Βιομηχανία ΑΕ που υπέγραψε τη διακρατική συμφωνία έχει, με βάση το καταστατικό της, δικαίωμα εκπροσώπησης ξένων κυβερνήσεων.