Τις αποφάσεις του για την πορεία της… πανεπιστημιοποίησης των ΤΕΙ ανακοινώνει αύριο το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου το υπουργείο Παιδείας, ενώ οι ενστάσεις για τη διαδικασία που ακολουθείται εξακολουθούν να υπάρχουν.

Προβληματισμούς εκφράζουν μέλη της 8μελούς επιτροπής που έχει συγκροτηθεί για το θέμα στο υπουργείο Παιδείας ενώ το σχετικό νομοσχέδιο πιθανότατα θα συνταχθεί με τις νομικές συμβουλές του Σπύρου Φλογαΐτη. Επί του παρόντος ωστόσο και λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση του σχεδιασμού του υπουργού Παιδείας, τα μέλη της επιτροπής αναρωτιούνται: Πώς θα κριθούν οι καθηγητές ΤΕΙ για να γίνουν μέλη πανεπιστημίων; Θα υπάρξουν αλλαγές στα πτυχία των αποφοίτων των ΤΕΙ με το νέο καθεστώς; Τι θα γίνουν τα τμήματα των ΤΕΙ που δεν θα «απορροφηθούν» από το πανεπιστήμιο με το οποίο θα συνεργαστεί το Τεχνολογικό Ιδρυμα της κάθε περιοχής;

Σε αυτό το φόντο, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε τις προηγούμενες ημέρες την ίδρυση Γεωπονικής Σχολής στην Αρτα πανεπιστημιακού επιπέδου, που προφανώς θα υπαχθεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. «Πρόκειται για την ικανοποίηση ενός αιτήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που υπάγεται στον στρατηγικό του σχεδιασμό, καθώς και ενός αιτήματος ευρύτερα της κοινωνίας της Ηπείρου» έλεγαν τις προηγούμενες ημέρες οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.

Να θυμίζουμε εδώ ότι ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης είναι μέλος της 8μελους επιτροπής του υπουργείου Παιδείας που εισηγείται τις αλλαγές σχετικά με τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Συλλαλητήριο

Εν τω μεταξύ, «να κλείσουν τα σχολεία» σήμερα Δευτέρα εισηγείται το Συντονιστικό μαθητών που καλεί τους μαθητές σε συλλαλητήριο στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 12 το μεσημέρι. Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις της χώρας.