Ο Τάκης Λεμονής, στη χθεσινή ομιλία του στους παίκτες, κάποια στιγμή απευθύνθηκε στον Κώστα Φορτούνη και τον αποθέωσε, καθώς ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν το μεγάλο κέρδος –μαζί με τον Ανσαριφάρντ αλλά και τον Σισέ –από τη νίκη των πρωταθλητών στη Νέα Σμύρνη. «Αφού είσαι παικταράς, αγόρι μου, προχώρα και μη φοβάσαι τίποτε» ήταν τα λόγια του κόουτς στον 24χρνο μέσο.

Η αποστολή των Ερυθρολεύκων «πετάει» σήμερα για τη Βαρκελώνη για τον αγώνα της Τετάρτης κόντρα στην Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά η μεγάλη επιτυχία του έλληνα τεχνικού είναι ότι κατάφερε (όχι όλους βέβαια) και έπεισε τους παίκτες του ότι προέχει ο Πανιώνιος, καθώς με νέα ήττα η πειραϊκή ομάδα θα έμενε ακόμα πιο μακριά από το κυνήγι της κορυφής.

Ο Λεμονής κατάφερε να «φτιάξει» αφενός τον Κώστα Φορτούνη, τον οποίο επανέφερε στην ενδεκάδα, με τον αρχηγό να είναι όλα τα λεφτά και από το δικό του πόδι να ξεκινά το 1-1 (με κεφαλιά του Σισέ) και να έρχεται και το τελικό 4-3 (κερδισμένο και εκτελεσμένο πέναλτι).

Αφετέρου έδωσε και πάλι παλμό στον πιο επικίνδυνο σέντερ φορ της ομάδας (αρκεί μισή ευκαιρία για να σκοράρει) που ο Χάσι είχε βάλει στη ναφθαλίνη…

«Δύο μήνες προσπαθούσα να μείνω προετοιμασμένος, ήταν κάτι πολύ δύσκολο να το πετύχω αυτό γιατί ήμουν έξω από όλα, ακόμα και στις προπονήσεις. Ευχαριστώ τον Θεό που ήρθε αυτή η ημέρα και πήρα την ευκαιρία. Ημουν πολύ καλά προετοιμασμένος και θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Λεμονή που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία, να δείξω την προσπάθεια που έχω κάνει όλο αυτόν τον καιρό για να έχω καλή απόδοση» τόνισε ο Ανσαριφάρντ, που φυσικά δεν πανηγύρισε τα γκολ, ενώ αποθεώθηκε και από την εξέδρα όταν έγινε αλλαγή και από τον συμπατριώτη του και συμπαίκτη του στην Εθνική, τον Μασούντ.

Και αφιέρωση

Ο τρίτος παίκτης που κέρδισε ο Λεμονής ήταν ο Σισέ, που μάλιστα όταν ισοφάρισε έτρεξε προς τον πάγκο και έδωσε το χέρι του στον έλληνα τεχνικό αφιερώνοντάς του το γκολ.

«Φεύγουμε με μια σημαντική νίκη, αλλά με γλυκόπικρη γεύση για τα κακώς κείμενα που πρέπει να διορθώσουμε» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, που είδε και πάλι τρομερά κενά στην άμυνα και λάθη στη νοοτροπία απο κάποιους παίκτες (π.χ. Φιγκέιρας).

«Μας μένει η πίκρα όταν χάνουμε στο 87′ με πέναλτι από μια τόσο ποιοτική ομάδα» τόνισε ο Μιχάλης Γρηγορίου, τεχνικός του Πανιωνίου, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση για τη διαιτησία χαρακτηρίζοντας ανεπιθύμητο στη Νέα Σμύρνη τον ρέφερι Ευαγγέλου.