Προ των πυλών βρίσκεται το πρώτο θερινό μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού. Οι πληροφορίες από το Ισραήλ αναφέρουν ότι οι Πράσινοι απέστειλαν χθες έγγραφο στη Χάποελ Τελ Αβίβ με το οποίο ενημερώνουν πως εντός των επόμενων ημερών θα έχουν καταθέσει το ποσό των 150.000 ευρώ που αντιστοιχεί στη ρήτρα αποδέσμευσης του Ομρι Αλτμαν. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι ο 23χρονος μεσοεπιθετικός θα έχει έρθει στην Ελλάδα το αργότερο μέχρι αύριο προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με το Τριφύλλι με απολαβές που θα φτάνουν τα 200.000 ευρώ. Ο διεθνής ισραηλινός άσος με τις μικρές Εθνικές της χώρας του, που έχει περάσει από τις ακαδημίες της Μακάμπι Τελ Αβίβ και της Φούλαμ και έχει παίξει επαγγελματικά σε Μακάμπι, Χάποελ Τίκβα και Χάποελ Τελ Αβίβ, προορίζεται για εναλλακτική λύση είτε πίσω από τον σέντερ φορ είτε στις πτέρυγες.

Στο μεταξύ, με προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία του Παναθηναϊκού καθώς σαν να μην έφτανε η απουσία σημαντικών παικτών που πλέον αποτελούν παρελθόν (Μπεργκ, Κλωναρίδης, Λέτο, Εμποκού), στα προβλήματα του Ουζουνίδη προστέθηκαν και οι Ροντρίγκο Μολέντο, Λούκας Βιγιαφάνιες και Κάρλος Ζέκα. Ο βραζιλιάνος στόπερ, έρχεται από επέμβαση στη μύτη, ο αργεντινός χαφ, ταλαιπωρείται από φλεγμονή στους έξω συνδέσμους ενώ ο διεθνής μεσοαμυντικός επέστρεψε με πρόβλημα στο γόνατο από την άδειά του και θα υποβληθεί σε εξετάσεις. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, χάνουν τα πρώτα τρία φιλικά επί ολλανδικού εδάφους με την ουκρανική Ολεκσάντρια (8/7), τη βελγική Κορτράικ (11/7) και την τουρκική Γκεντσλερμπιρλιγκί (14/7).

ΦΙΝΑΛΕ. Ολοκληρώθηκε χθες και τυπικά η μεταγραφή του Μάρκους Μπεργκ από τον Παναθηναϊκό στην Αλ Αΐν. Τόσο οι Πράσινοι όσο και ο σουηδός φορ αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τις τελευταίες κακές ημέρες στη σχέση τους κρατώντας τα θετικά της τετραετούς συνεργασίας τους. Το Τριφύλλι κάλεσε τον ποδοσφαιριστή, εφόσον το επιθυμεί, να επιστρέψει για να κλείσει την καριέρα του στον ΠΑΟ, ενώ ο Μπεργκ αποχαιρέτησε τους Πράσινους με ένα «μεγάλο ευχαριστώ». Αδιευκρίνιστο πάντως παραμένει το ακριβές τίμημα της μεταγραφής. Μπορεί στην ΠΑΕ να ισχυρίζονται ότι θα λάβουν περί τα 2,5 εκατ. ευρώ, όμως από τα Εμιράτα τονίζουν ότι το deal έφτασε στα 1,6 εκατ. ευρώ.