Με ομόφωνη απόφασή του το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας έκρινε ατιμώρητο τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για παράλειψη υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.

Η υπόθεση αφορούσε στη μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες την περίοδο 2011-2012, όταν ήταν σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων του πρώην Πρωθυπουργού.

Ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας κατέθεσε ως μάρτυρας του πρώην ΥΠΟΙΚ: «Την εποχή εκείνη ήμουν προϊστάμενος του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού. Δεν είχαμε καμία απολύτως ειδοποίηση εκείνο το διάστημα ότι πρέπει να υποβάλλουμε δήλωση πόθεν έσχες. Εγώ υποβάλλω δήλωση ως δημοσιογράφος. Η Ενωση ενημερώνει όμως συνεχώς!».

«Δεν γνώριζα ότι έπρεπε να υποβάλω δήλωση πόθεν εσχες. Δεν ξέρω τι έκαναν οι προηγούμενοι», ανέφερε στην απολογία του ο Γκικας Χαρδουβελης, ο οποίος πρόσθεσε πως αμέσως μόλις αντιλήφθηκε ότι ήταν υπόχρεος υπέβαλε κανονικά δήλωση πόθεν έσχες.

Την απαλλαγή του πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας: «Οταν ο κατηγορούμενος αντιλήφθηκε το γεγονός, έσπευσε να μάθει κι έκανε αμέσως κινήσεις να καταθέσει. Από τον έλεγχο δεν προέκυψε κάτι επιλήψιμο. Ούτε από τη Βουλή ούτε από την έρευνα των αρχών. Δεν υπήρχε δόλια προαίρεση, αλλά αμελής συμπεριφορά. Πρέπει να μείνει ατιμώρητος ενόψει αυτού του γεγονότος».

Πρόταση που τελικά ακολούθησε ομόφωνα και το δικαστήριο.