Ηταν ένα δραματικό φινάλε στα πλέι οφ, με την ΑΕΚ να σπάει τη φετινή γκίνια απέναντι στον Πανιώνιο, να επικρατεί με 2-1 στη Νέα Σμύρνη και κόντρα στη λογική των πιθανοτήτων, οι οποίες δεν ήταν με το μέρος της, να κατακτά την πρώτη θέση. Σπουδαίο κεκτημένο καθώς της δίνει πλέον δύο ευκαιρίες να μπει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, δοκιμάζοντας αρχικά σε προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και ακολούθως σε αντίστοιχο του Γιουρόπα Λιγκ. Επειτα από έναν καταπληκτικό συνδυασμό στον οποίο συμμετείχαν οι Μπεν, Γεσίλ, Μασούντ και Μασούρας, ο τελευταίος άνοιξε το σκορ στο 21′ με εντυπωσιακό σουτ εντός περιοχής. Η ΑΕΚ ανέκαμψε γρήγορα και ύστερα από άλλη μία πανέμορφη συνεργασία ανάμεσα σε Αραούχο και Μάνταλο, ο δεύτερος ισοφάρισε σε 1-1 στο 34′, σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο. Στο 57′, ο ακραίος επιθετικός του Πανιωνίου Μοχάμεντ Μπεν προσέφερε αριθμητική υπεροπλία στην ΑΕΚ διά της αποβολής του, καθώς παρεμπόδισε τον τερματοφύλακα Γιάννη Ανέστη από το να δώσει γρήγορη συνέχεια στο ματς, αντικρίζοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα. Μόλις επτά λεπτά αργότερα, στο 64′, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ακύρωσε αυτό το πλεονέκτημα αντικρίζοντας απευθείας κόκκινη κάρτα ύστερα από μια κουβέντα που εκστόμισε κατά του βοηθού διαιτητή. Κι όμως, έκτοτε η ΑΕΚ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο δημιουργώντας τη μία κλασική ευκαιρία πίσω από την άλλη. Δύο φορές ο Αραούχο δεν κατάφερε να σκοράρει, ωστόσο στην τρίτη απόπειρα, στο 81′, ο αργεντινός επιθετικός, ίσως στο τελευταίο παιχνίδι του με τη φανέλα της ΑΕΚ καθώς μέχρι νεωτέρας επιστρέφει στη Λας Πάλμας, πέτυχε το τέρμα με πανέμορφη γυριστή κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου.

Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Τασουλής, Γκιοατά (78′ Ταπόκο), Βλάχος, Ρισβάνης, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (85′ Μαχμούτοβιτς), Μασούντ, Μπεν, Γεσίλ (60′ Λάμπρου).

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Ντίντακ, Τσιγκρίνσκι, Σιμόες, Γαλανόπουλος (80′ Αϊντάρεβιτς), Μάνταλος (85′ Βινίσιους), Χριστοδουλόπουλος, Αλμέιδα (17′ Μπακασέτας), Αραούχο.