Το παραδοσιακό Καφενείον Σαμαρτζή από το 1925 έως σήμερα συνεχίζει την λειτουργία του ως ένας μοναδικός τόπος αναψυχής και ιστορίας. 

Ένας ίσκιος από την ιστορία δροσίζει κάτω από την σκιά μιας εκατόχρονης μουριάς κάθε επισκέπτη που θα φτάσει στην πλατεία των Στύρων Ευβοίας στο παραδοσιακό καφενείο Σαμαρτζή .

Πρόκειται για το ιστορικό καφενέ που μετά από πολλές γενιές και παράδοση έφτασε η μάλλον παραδόθηκε, αναλλοίωτο στον χρόνο, στα δημιουργικά χέρια της κόρης του Δημητρίου Σαμαρτζή ,Χρυσάνθης Σαμαρτζή που με αγάπη και σύνεση διατηρεί και στο οποίο φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο κάθε καλοκαίρι στην νότια Εύβοια.

Ο λόγος για το λαογραφικό, μοναδικό στο είδος του, παραδοσιακό καφενείο Σαμαρτζή των Στύρων Ευβοίας.

Μέσα του κλείνει ίσως το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας των Στύρων. Η μόνιμη έκθεση φωτογραφίας που βρίσκεται εδώ και πέντε χρόνια από τον συλλέκτη και λαογράφο Άγγελο Τόλια σύζυγο της Χρυσάνθης δίνει μια νότα ταυτότητας και
ιστορικότητας .

Το καφενείο Σαμαρτζή βρίσκεται στα άνω Στύρα της Νοτίου Εύβοιας. Είναι ένας ταξιδιωτικός κοντινός και αναζωογονητικός προορισμός μόλις μια ώρα από την Αθήνα.

Τα παραδοσιακά γλυκίσματα, το δροσερό νερό από την πηγή, η όμορφη βουνίσια αίσθηση και η μυρωδιά της φύσης καθώς και η δροσερή αυλή με τις υπέροχες και χαρακτηριστικές ορτανσίες θα είναι ίσως αρκετά ερεθίσματα ώστε να σας κάνουν να αισθανθείτε σαν στο σπίτι σας

Τα αρώματα και οι γεύσεις μοναδικά! Στόχος μας η απόλυτη εμπειρία του σπιτικού κ αι του αυθεντικού Το ραβανί με ξύσμα λεμονιού φτιαγμένο με βιολογικά υλικά, η πορτοκαλόπιτα με άρωμα και αίσθηση δροσερή συνοδευόμενη από παγωτό μαστίχα, τα λικέρ και τα μοναδικά γλυκά του κουταλιού είναι μια νότα από εμάς που επιμένουμε ελληνικά και μένουμε Ελλάδα για τις γεύσεις και τις μυρωδιές ...

Όλα αυτά όμως τα σερβίρουμε με αγάπη και χαμόγελο και ίσως αυτά είναι που δίνουν την σφραγίδα της απόλαυσης από το 1925.

Μπορείτε να γευτείτε και εσείς από αυτήν την παράδοση και να ανακαλύψετε εκτενώς την ιστορία του τόπου μέσα από αυτήν την αισθητική εμπειρία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από