Ξεκίνησα να τραγουδώ και να γράφω τραγούδια γιατί ήταν μια εσωτερική ανάγκη να επικοινωνήσω τις σκέψεις μου και τα συναισθήματα μου και η μουσική ήταν για μένα ο «εύκολος» τρόπος.

Η πρώτη φορά που τραγούδησα ήταν στα 17,5.

Ο πρώτη μου εμφάνιση ήταν σε Μπουάτ της Πάτρας όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα. Στην αρχή έπαιζα μόνο πιάνο κι έπειτα τυχαία άρχισα να τραγουδάω.

Αν δεν έκανα μουσική, μάλλον θα έκανα Νομική, ήθελα να γίνω εισαγγελέας. Τελικά η ζωή ξέρει καλύτερα… αν την εμπιστευτούμε.

Μια συμβουλή από τον δάσκαλό μου είναι «Να είσαι ο εαυτός σου ότι και να κάνεις». Δάσκαλος; Ο πατέρας και η μητέρα μου.

Πάνω στη σκηνή νοιώθω στο σπίτι μου. Έχω την άνεση και την οικειότητα ενός χώρου, όπου μπορώ να πω τα πάντα με τον τρόπο που θα ήθελα ακριβώς. Το γεγονός αυτό έγινε η αφορμή για το καινούργιο μου δίσκο «H Artista». Έναν δίσκο που έχει τις αναφορές του σε πολλές και διαφορετικές δεκαετίες, σε διαφορετικά είδη, σε πολλές γλώσσες και διαφορετικά είδη με κυρίαρχη μια και μοναδική αίσθηση, αυτήν της … Αrtista.

Το πιο περίεργο πράγμα που μου έχει συμβεί στη μουσική σκηνή -ένα από τα πολλά- ήταν όταν γλιστρήσα ενώ έβγαινα και έπαθα διάστρεμμα, αλλά συνέχισα μέχρι το τέλος.

Η εμφάνιση που πάντα θα θυμάμαι είναι…δεν θυμάμαι. Αναμένω το καλύτερο.

Η μουσική για μένα είναι η ζωή μου.

Ονειρεύομαι να μην πάψω να ονειρεύομαι και να έχω δύναμη κι αντοχή.

Info

• Ερμηνεύτρια, συνθέτρια και πιανίστα, με αγάπη για την ίδια τη μουσική και αυστηρές επιλογές, η Ηρώ, ανήσυχη όσο και δημιουργική, έχει μια πολύχρονη όσο και επιτυχημένη πορεία που μετρά μια πλούσια δισκογραφία και πολλές εμφανίσεις.

• Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, εμφανίζεται ζωντανά στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσό (Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, τηλ. 210-3221.917) στις 21.00, όπου θα ερμηνεύσει μεγάλες προσωπικές της επιτυχίες, τραγούδια που έχει αγαπήσει αλλά και τραγούδια από το νέο της cd με το τίτλο «Η Artista».