Ξεκίνησα να κάνω θέατρο γιατί στη γειτονιά μου υπήρχε μια ομάδα κοινωνικού θεάτρου με σκοπό την ανάδειξη της ιστορίας της γειτονιάς όπου μπόρεσα να ασχοληθώ με αυτά που είχα σπουδάσει στη Σχολή Καλών Τεχνών του Μπουένος Άιρες και τη σχολή τσίρκου του Mario Perez.

Η πρώτη παράσταση που είδα ήταν ενός μίμου σε ένα δρόμο του Μπουένος Άιρες και ήθελα να κάνω ό,τι έκανε αυτός.

Ο πρώτος μου ρόλος ήταν ο Αδάμ κλόουν στην παράσταση «utopicos y malentretenidos» της ομάδας Catalina Sur. Ηταν μια παράσταση που διακωμωδούσε την κοινωνική πραγματικότητα του σήμερα.

Αν δεν έκανα θέατρο, μάλλον δεν θα έκανα τίποτα. Δεν θα ήμουν εγώ.

Μια συμβουλή από τον δάσκαλό μου είναι να προσέχεις πάντα την καρδιά σου. Και ότι πάντα υπάρχει μια καλύτερη συμβουλή.

Πάνω στη σκηνή δεν νοιώθω εγώ, ανεβαίνω για να νοιώσουν οι άλλοι.

Το πιο περίεργο πράγμα που μου έχει συμβεί στο θέατρο είναι το θέατρο το ίδιο.

Η παράσταση που πάντα θα θυμάμαι είναι «Η νύχτα του τράγου» του Σωτήρη Χατζάκη. Όταν είδα την παράσταση ρώτησα τους συντελεστές αν αυτό είναι το θέατρο που κάνετε εδώ (στην Ελλάδα) και μου απάντησαν «ναι». Είπα τότε «και εγώ αυτό θέλω να κάνω». Έτσι μετά από λίγο καιρό βρέθηκα να δουλεύω με όλους αυτούς στον Κρατήρα, ένα χώρο τέχνης, εργασίας και έρευνας.

Το θέατρο για μένα είναι ένα κοινωνικό-θεραπευτικό εργαλείο, που δυστυχώς δεν λειτουργεί πια σαν τέτοιο. Λειτουργεί σαν απλή διασκέδαση.

Ονειρεύομαι να … δεν ονειρεύομαι, ζω το όνειρό μου.

Info

• Ο Camilo Bentancor Gallardo σκηνοθετεί την παράσταση του έργου «Επιστροφή στο Μπουντεγιόβιτσε» που θα παρουσιάζεται από τις 2 Μαΐου κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.30, στο θέατρο Olvio (Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός, τηλ. 210-3414.118) για 9 παραστάσεις. Πρόκειται για ένα βωβό νουάρ δράμα βασισμένο στο θεατρικό έργο «Η παρεξήγηση» του Αλμπέρ Καμύ.

• Γεννήθηκε στην Ουρουγουάη και μεγάλωσε στην Αργεντινή. Αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Μπουένος Άιρες και τη σχολή τσίρκου του Mario Perez. Μετεκπαιδεύτηκε στην παντομίμα στη σχολή Magenia του Παρισιού.

• Έχει συνεργαστεί με την ομάδα θεάτρου Catalina Sur του Μπουένος Άιρες, το τσίρκο de la Costa, το τσίρκο-θέατρο Circulante, την ομάδα χορού Sinequanon και με πολλές άλλες ομάδες στα πλαίσια ανεξάρτητων παραγωγών.

• Συνεργάζεται με την θεατρικη ομαδα Art Vouveau από το 2014

• Είναι συνιδρυτής της ομάδας «κι όΜως κινείται».

• Διδάσκει κίνηση στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.