Πιο πλούσιοι και περισσότεροι από ποτέ είναι οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη, σύμφωνα με νέα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το περιοδικό «Forbes». Σύμφωνα με τη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο για το 2017, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε φέτος κατά 13% και έφτασε τους 2.043 από 1.810 πέρυσι. Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η αύξηση στη συνολική περιουσία τους, που έφτασε το 18% ή το αστρονομικό ποσό των 7,67 τρισ. δολαρίων.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου ανακηρύχθηκε από το «Forbes» ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, ενώ τη μεγαλύτερη αύξηση στην περιουσία του κατέγραψε ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος, καθώς είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 27,6 δισ. δολάρια.

Στη σχετική λίστα του «Forbes» βρίσκονται και αρκετοί Ελληνες ή ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίες. Πρόκειται για τον μεγιστάνα του πετρελαίου και των ακινήτων Γιώργο Κατσιματίδη με περιουσία 3,3 δισ., τον Ντιν Μητρόπουλο που δραστηριοποιείται στις επενδύσεις με περιουσία 2,5 δισ., τον Φίλιππο Νιάρχο με τα έργα τέχνης επίσης με 2,5 δισ. και τον μεγιστάνα της αγοράς ακινήτων Αλέξανδρο Σπανό με περιουσία 2,4 δισ. Στην 947η θέση βρίσκεται ο Αριστοτέλης Μυστακίδης της Glencore με 2,2 δισ. και πιο κάτω ο Γιώργος Αργυρός που δραστηριοποιείται στα ακίνητα και τις επενδύσεις με 2,2 δισ. και ο Σπύρος Λάτσης που δραστηριοποιείται στην τραπεζική αγορά και τη ναυτιλία με 2 δισ. δολάρια. Ο Πόλυς, ο Στέλιος και η Κλέλια Χατζηιωάννου της Easyjet βρίσκονται στις θέσεις 1.731, 1.823 και 1.829 αντίστοιχα.