Είναι εύκολο στις ημέρες μας, τις ημέρες της κρίσης και των αξημέρωτων αύριο, να βρεις άνθρωπο που θα κάνει τη δουλειά σου με το λιγότερο κόστος, όπως εσύ το θέλεις. Ο Ολυμπιακός τον βρήκε αμέσως μετά την εκπαραθύρωση του Μπέντο. Ο Βασίλης Βούζας, υπάλληλος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, εκλήθη να γυαλίσει ό,τι σκονισμένο άφησε πίσω του ο πορτογάλος προπονητής. Τι έκανε λοιπόν ο αναβαθμισμένος προπονητής των Ακαδημιών του Ολυμπιακού;

Κατ’ αρχάς κράτησε τους παίκτες που ο ίδιος έχει «εκπαιδεύσει» (Μανθάτης, Ρέτσος, Ανδρούτσος) εκτός μάχης. Ο Ανδρούτσος μπήκε στο 57′, προσπάθησε, αλλά… Ο Φορτούνης έμεινε να τρώει τα νύχια του στον πάγκο επί 63 λεπτά· όταν μπήκε, ο Ολυμπιακός ήδη «είχε φάει το κεφάλι του». Τι άλλο έκανε ο Βασίλης; Εδωσε στον Τσόρι το περιβραχιόνιο του αρχηγού, όπως απαιτούσαν εδώ και καιρό οι οπαδοί, του φόρτωσε όπλα, παλάσκες και τον έβγαλε έξω από το χαράκωμα. Και; Οπως βγήκε, έτσι γύρισε! Ακαπνος!

Ο Καμπιάσο έπρεπε να επιστρέψει! Γύρισε σε τρία ματς, έβαλε ένα γκολ το παλικάρι, που έχει σβήσει 36 κεράκια στην τελευταία τούρτα του, κουράστηκε και τη μάχη της Λεωφόρου την είδε από την ασφάλεια του πάγκου. Οπως από μακριά είδε το ντέρμπι και ο Καρδόσο, ο «κολλητός» του Μπέντο. Τι έκανε λοιπόν ο Βούζας; Ο,τι του διαμήνυσαν! Και τι πέτυχε; Τα λερωμένα παπούτσια από τις ήττες που άφησε πίσω του ο Μπέντο, δεν γυαλίζουν με τίποτα! Και δεν είναι μοναχά η σκόνη και η λάσπη που έχουν καθήσει πάνω τους και δεν λένε να φύγουν, είναι και οι τρύπες που έχουν ανοίξει και σιγά σιγά ξεπροβάλλουν τα δάχτυλα των ποδιών.

Και άντε και το πήρε το πρωτάθλημα· γιατί το πρόγραμμα που ακολουθεί δεν επιτρέπει στους αντιπάλους να χαμογελάσουν καν. Επιτρέπει όμως σε όλους να ειρωνευτούν: από τέτοια ομάδα χάσαμε φέτος τον τίτλο; Από τέτοια ομάδα, ναι! Ο Ολυμπιακός (και) χθες ήταν μια πλαδαρή, υπέρβαρη γηραιά κυρία που δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια της. Οι αριθμοί του αγώνα δεν το διαψεύδουν!

Να είναι η απόσταση που χωρίζει τους Ερυθρολεύκους από τον δεύτερο Πανιώνιο και που, όσο να ‘ναι, έχει δημιουργήσει μια ανεμελιά; Να είναι η απομάκρυνση παικτών που θα βοηθούσαν; Ο,τι και να είναι, το ντέρμπι βάφτηκε Πράσινο και οι οπαδοί του Ολυμπιακού σήμερα εισπράττουν καζούρα. Κακά τα ψέματα, το λούστρο δεν πιάνει σε τρύπια παπούτσια, το μόνο που κάνει είναι να λερώνει τα δάχτυλα!