Μία 36χρονη Αιγύπτια που θεωρείται η πιο παχιά γυναίκα στον κόσμο, υποβλήθηκε σε επιτυχημένη εγχείρηση για αδυνάτισμα στο Νοσοκομείο Saifee του Μουμπάι (η παλαιά Βομβάη).

Η Εμάν Άχμεντ μεταφέρθηκε στις 11 Φεβρουαρίου στην πόλη με εμπορικό αεροπλάνο, με την ελπίδα ότι οι ειδικοί στην Βαριατρική Χειρουργική του νοσοκομείου θα την βοηθήσουν να αδυνατίσει. Το ταξίδι αυτό έγινε έπειτα από 25 χρόνια εγκλεισμού της Εμάν στο σπίτι της λόγω του βάρους της.

Η οικογένειά της είχε ισχυριστεί στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, όταν και αποφασίστηκε να χειρουργηθεί, ότι ζύγιζε 500 κιλά, αλλά επισήμως το βάρος της δεν είχε επιβεβαιωθεί.

Η γυναίκα υποβλήθηκε στο μεσοδιάστημα σε αυστηρή, υγρή δίαιτα, πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, και οι γιατροί είπαν ότι το βάρος της μειώθηκε κατά το ένα πέμπτο.

Έτσι, πριν από τρεις ημέρες προχώρησαν στην εγχείρηση, κατά την οποία αφαίρεσαν το μεγαλύτερο τμήμα του στομάχου της και άφησαν ένα τμήμα σαν μανίκι ώστε να μην μπορεί να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες τροφής και να χορταίνει γρήγορα (η επέμβαση λέγεται λαπαροσκοπική γαστρεκτομή sleeve).

Όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο, η 36χρονη έχει ήδη αρχίσει να καταναλώνει υγρά και η πορεία της υγείας της εξελίσσεται ομαλά. Η ιατρική ομάδα που την έχει αναλάβει προσπαθεί τώρα να αντιμετωπίσει και τα ιατρικά προβλήματα που είχε εκδηλώσει εξαιτίας του βάρους της, ώστε σε λίγους μήνες να μπορέσει να επιστρέψει στην πατρίδα της.