Ντέρμπι απ’ τα παλιά στου Ρέντη με θριαμβευτή τον Ολυμπιακό, που επικρατώντας με 3-1 (25-22, 19-25, 25-23, 25-23) του Παναθηναϊκού ξέφυγε στη βαθμολογία της Volleyleague 5 πόντους από τους διώκτες του.

Πριν από δύο ημέρες η σύζυγός του, έφερε στη ζωή το πρώτο τους παιδί, ένα πανέμορφο κοριτσάκι και ο Λίμπερμαν Αγκάμες πετούσε από ευτυχία. Χθες πετούσε και στο γήπεδο ο Κολομβιανός θυμίζοντας τα παλιά καλά χρόνια, και με εκπληκτικό παιχνίδι και 29 πόντους (με διαφορά το κορυφαίο παιχνίδι του Κολομβιανού μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα) έκανε τη διαφορά για τον Ολυμπιακό.

«Θέλουμε να παίζουμε καλό βόλεϊ και να βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι. Ειλικρινά αν και είμαστε αντίπαλοι δεν μπορούμε ως άνθρωποι του βόλεϊ να μη χαιρόμαστε που βλέπουμε τον Παναθηναϊκό να είναι και πάλι δυνατός και μαζί να ανεβαίνει και ο Ηρακλής. Ολα αυτά είναι καλό για το άθλημα» είπε με ειλικρίνεια ο 27χρονος ακραίος των γηπεδούχων Ανδρέας Φράγκος που ήρθε και πάλι από τον πάγκο και βοήθησε σημαντικά στη θέση του Τσούπκοβιτς.

Μην ξεχνάμε ότι ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε όλο το παιχνίδι στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Το ευχάριστο είναι ότι έπειτα από χρόνια είδαμε ένα ντέρμπι κορυφής μεταξύ των Αιωνίων, κάτι που είχε να συμβεί από το 2010, καθώς ο Παναθηναϊκός από τότε είχε αρχίσει τον κατήφορο φτάνοντας μέχρι τα πρόθυρα υποβιβασμού στην Α2!

Το παιχνίδι ήταν διαφήμιση για το άθλημα θυμίζοντας και λίγο Κόπα Αμέρικα, αφού είχαμε ουσιαστικά μια κόντρα Κολομβίας – Αργεντινής, με Αγκάμες και Γκονζάλες να προσφέρουν μοναδικές φάσεις για τους φίλους του βόλεϊ.

Ολυμπιακός: Νταφ 7, Φιλίποφ, Κοκκινάκης 9, Κόστα 8, Αγκάμες 29, Τσούπκοβιτς 7, Στεφάνου (λίμπ., 58% υποδοχή), Φράγκος 4, Στιβαχτής, Ζουπάνης, Σουλτανόπουλος.

Παναθηναϊκός: Μαρούλης 3, Μεγκαρέχο 11, Χαραλαμπίδης 5, Τσίροβιτς 13, Γκονζάλες 19, Ρανγκέλ 10, Μπέλλος, Πανταλέων, Δαρίδης (λίμπ).

n Στο άλλο χθεσινό παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής η Παναχαϊκή νίκησε δύσκολα την Ορεστιάδα με σκορ 3-2.

Στη βαθμολογία της Βόλεϊ Λιγκ ύστερα από 7 αγώνες προηγείται ο Ολυμπιακός με 21 βαθμούς και ακολουθούν Παναθηναϊκός και Ηρακλής με 16, ΠΑΟΚ με 14.