Για προληπτικούς λόγους νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής.

Στο ανακοινωθέν, το οποίο υπογράφει ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ -Βενιζελείου Ιωάννης Τασσόπουλος, αναφέρεται: «Σήμερα Κυριακή 20 Νοεμβρίου και κατά τις βραδινές ώρες διακομίστηκε ο σεβασμιώτατος αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Βενιζελείου Νοσοκομείου λόγω ενός αναφερόμενου προ λιποθυμικού επεισοδίου.

»Κατά την εξέταση που του έγινε, διέθετε άριστο επίπεδο επικοινωνίας και ήταν αιμοδυναμικά σταθερός. Από τον αρχικό κλινικό και εργαστηριακό – απεικονιστικό έλεγχο δεν διεπιστώθη παθολογικό εύρημα. Νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους και αναμένεται να εξέλθει σύντομα».

Ο κ. Ειρηναίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από έντονη αδιαθεσία που ένιωσε κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, στον ναό της Παναγίας στα Νέα Αλάτσατα, παραμονή της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου .

Αμεσα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης το τελευταίο διάστημα, κατά πληροφορίες, είχε νιώσει κόπωση λόγω του βεβαρημένου προγράμματός του.