Με σύνθημα «ζωή χωρίς ΧΑΠ», το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center οργανώνει εβδομάδα ειδικών εξετάσεων απέναντι στην συνηθέστερη νόσο των καπνιστών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (16 Νοεμβρίου).

Στο πλαίσιο αυτό και για το χρονικό διάστημα 17 έως 25 Νοεμβρίου, το Πνευμονολογικό Τμήμα του ΕΝΗC προσφέρει σε προνομιακή τιμή έναν πλήρη πνευμονολογικό έλεγχο, ο οποίος θα συνδυαστεί με εξατομικευμένες συμβουλευτικές οδηγίες στην προσπάθεια διακοπής του καπνίσματος.

Ειδικότερα, κατόπιν ραντεβού, προσφέρονται στην ειδική τιμή των 30 ευρώ:

– Κλινική εξέταση από Πνευμονολόγο

– Σπιρομέτρηση

– Οξυμετρία

Για το ραντεβού τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο τηλ. 210.6972315 (κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες) ή να αποστείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: cs@dunant.gr.

Επισημαίνεται ότι η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια αποτελεί νόσο των πνευμόνων, κατά την οποία η στένωση των βρόγχων προκαλεί δυσκολία στην αναπνοή. Κύρια αιτία της παραμένει το κάπνισμα, ενεργητικό και παθητικό, η ατμοσφαιρική ρύπανση και το ιστορικό λοιμώξεων στην παιδική ηλικία.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ακόμη και ο πρωινός βήχας των καπνιστών θα πρέπει στο εξής να θεωρείται νόσος. Τα στοιχεία του ΠΟΥ καταγράφουν δραματική αύξηση της νόσου, με 450.000.000 πάσχοντες με ΧΑΠ σε παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα είναι η τέταρτη αιτία θανάτου, με 3.000.000 θύματα ετησίως και συνεχείς αυξητικές τάσεις. Στη χώρα μας, οι επίσημες πνευμονολογικές μελέτες δείχνουν ότι 800.000 Έλληνες πάσχουν από τη νόσο, με τους μισούς από αυτούς να μην το γνωρίζουν.