Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή το πόρισμα για την Τράπεζα Αττική, μιλώντας για σκιές που «θυμίζουν» την υπόθεση Κοσκωτά. Ο Σταύρος Θεοδωράκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή την ομιλία του Κ.Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, λέγοντας πως «εμείς δεν φοβόμαστε να πούμε ότι πρέπει να φύγουν από το Δημόσιο αυτοί που δεν δουλεύουν».

«Ακούγονται πολλά για το ρόλο τη τράπεζας Αττικής, η οποία μπορεί να παίζει σήμερα το ρόλο που έπαιζε μια άλλη τράπεζα στο παρελθόν, την εποχή του Κοσκωτά. Ζητάμε λοιπόν από τον κ. Στουρνάρα και την Τράπεζα της Ελλάδας να στείλει το πόρισμα στη Βουλή, να δούμε λοιπόν και ποιοι είναι οι φίλοι του νέου καθεστώτος που συνεχίζουν να παίρνουν θαλασσοδάνεια» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύτος Θεοδωράκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς για τις εξαγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση των φόρων, ο Στ.Θεοδωράκης είπε πως «εμείς έχουμε πει που μπορούν να βρεθεί το ένα δισ. ευρώ που χρειαζόμαστε, έχουμε προτείνει να καταργηθούν τα πολιτικά γραφεία των υπουργών και των υφυπουργών ως δημόσιες υπηρεσίες».

«Ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι αυτός που μετέτρεψε τα πολιτικά γραφεία σε δημόσιες υπηρεσίες γεγονός που επιτρέπει σε όλες τις κυβερνήσεις να στήνουν το κομματικό τους κράτος» συνέχισε.

Σχετικά με τη διαβεβαίωση του κ. Μητσοτάκη πως «δεν θα φύγει κανείς από το δημόσιο», ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε πως «εμείς δεν φοβόμαστε να πούμε ότι πρέπει να φύγουν από το δημόσιο αυτοί που δεν δουλεύουν».

«Ο κόσμος «χάνει» τα παιδιά του που φεύγουν στο εξωτερικό, επιχειρήσεις κλείνουν, ανεργία στα ύψη και δεν θα πειράξουμε την ιερή αγελάδα του δημοσίου; Οι σπατάλες περιλαμβάνουν και ανθρώπους που πληρώνει το Δημόσιο και δεν δουλεύουν. Αυτό όμως δεν μπορούν να το διαχειριστούν εκείνοι που έχουν διορίσει το μισό Δημόσιο, τα παλιά κόμματα, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είναι άξιος συνεχιστής τους» είπε. Ως θετικό παράδειγμα ανέφερε τους εργαζόμενους της Εγνατίας Οδού που κατορθώνουν να αναλαμβάνουν σημαντικά έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό και να είναι ανταγωνιστικοί στους ιδιώτες εργολάβους.

«Στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης είπε πολλά από αυτό που λέει το Ποτάμι και μετά η κάμερα γυρνούσε και έβλεπες στην οθόνη σου όλο το παλαιό πολιτικό προσωπικό. Πως θα μπορέσει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης να κάνει όσα υπόσχεται;» αναρωτήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού τονίζοντας ότι αν δεν θέλουμε να πηγαίνουμε από χρεοκοπία σε χρεοκοπία και από μνημόνια σε μνημόνια, πρέπει να κάνουμε μεγάλες αλλαγές και με νέα πρόσωπα. «Όταν ανακυκλώνεις τους πολιτικούς ανακυκλώνεις και τα προβλήματα» κατέληξε.

Στη συνέχεια ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας για το πελατειακό κράτος τόνισε ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν ευθύνες για το κομματικό κράτος και συμπλήρωσε: «Και σήμερα υπάρχει ο κ. Τσίπρας που δυναμώνει το κομματικό κράτος. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο νομοσχέδιο για τον κόφτη έφεραν και το άρθρο 170 με 75 νέες γραμματείες στα υπουργεία. 75 νέα γραφεία σημαίνουν μια νέα σπατάλη αρκετών εκατομμυρίων ευρώ».

Σχετικά με τις επαφές στο κεντροαριστερό χώρο, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε πως «ξεκινήσαμε έναν διάλογο και η κ. Γεννηματά αποχώρησε». «Φοβάμαι ότι δεν την συμβούλεψαν σωστά, είναι ωραία η ασφάλεια του κόμματος σου αλλά σε απομονώνει από τις δυνάμεις της κοινωνίας» συνέχισε λέγοντας πως «εμείς θα επιμείνουμε γιατί υπάρχουν άνθρωποι που μπορούμε να συνεργασθούμε ώστε να κάνουμε μια μεγάλη πρόταση που θα προσελκύσει νέο κόσμο και θα αποτελέσει έναν τρίτο πόλο, μια λύση απέναντι στους λαϊκιστές και τους συντηρητικούς».